Comod și elegant! Scaune, fotolii și canapele pentru locuința ta

de | | 2 Minute

Comod și elegant! Scaune, fotolii și canapele pentru locuința ta

Unele dintre cele mai importante piese de mobilier din casa ta sunt cele pentru șezut. Acestea trebuie să întrunească câteva criterii, adică să fie confortabile, de calitate și să se potrivească cu amenajările interioare din casa ta.

Tipuri de canapele

O canapea trebuie să fie în primul rând comodă, pentru că îți vei petrece suficient de mult timp stând pe ea. Aceasta poate fi simplă sau extensibilă, tip colțar sau cu 2 locuri. Orice variantă ai alege, ține cont de necesitățile tale, de cât timp vei petrece stând pe ea și de cum ar trebui să arate ca să se potrivească cu decorul camerei tale.

Există canapele moderne, minimaliste, pe cadru metalic, care nu ies foarte mult în evidență, din material în nuanțe neutre și materiale practice, de preferat impermeabile. Însă există și canapele elegante, din lemn masiv la bază, cu tapițerii din diferite materiale elegante, cum ar fi mătase sau velur. Asortează canapeaua cu restul mobilierului și cu accesoriile pentru a obține un design plăcut.

Tipuri de fotolii

Când dorești să îți achiziționezi un fotoliu vei alege fie unul care să se asorteze cu canapeaua, eventual din aceeași gamă, fie unul care să fie în antiteză cu aceasta și astfel să iasă ambele piese în evidență. Pentru amenajările în stil minimalist, tineresc, se potrivesc foarte bine fotoliile puf, care sunt foarte confortabile.

Modelele de fotolii extensibile sunt foarte căutate deoarece în caz de nevoie se poate dormi pe ea la fel de confortabil ca într-un pat. Și sunt modele de fotoliu gen pat, unele chiar au denumirea de pat de zi, care sunt extrem de potrivite pentru atunci când îți dorești să citești.

Tipuri de scaune

Un alt tip de mobilier pentru șezut sunt scaunele, pe care le regăsim în aproape toate încăperile din casă și fără de care decorul nu ar fi același, și nici confortul. Scaunele se aleg de obicei pentru zonele de lounge, dining sau bucătărie, însă le poți regăsi chiar și în dormitor, alături de o măsuță.

Dacă alegi scaune bucătărie trebuie să știi că acestea sunt de obicei din lemn și se decorează cu perne pentru un plus de confort. Se evită la bucătărie materialele textile, mai ales dacă există copii mici în casă. Poți să îți amenajezi în living un bar unde să folosești niște scaune de bar înalte. Iar unde servești masa se recomandă scaune din materiale solide, de calitate, care inspiră eleganță.


Articol publicitar