Samsara Foodhouse Cluj: noua adresă și câteva recomandări pentru gurmanzi

de | | 4 Minute

Samsara Foodhouse Cluj: câteva recomandări pentru gurmanzi

Dacă vei fi întrebat care sunt cuvintele care definesc Clujul, vei fi imediat tentat să te gândești la anumite locuri. Acele locuri speciale în Cluj… nu sunt de fapt atât de multe. Samsara Foodhouse își merită încadrarea în categoria locuri speciale în Cluj. Reușește să incite curiozitatea oricui și să impresioneze pe oricine. Un atu greu de contestat. Și ar mai fi încă ceva: la Samsara găsești ceea ce nu se află în altă parte. Da, pentru că simplitatea – în mâncare, în decor, în abordare, în concept și în esență – este o raritate.

Noutatea anunțată prin evenimentul din 16 octombrie, ce va marca creșterea frumoasă și armonioasă a conceptului Samsara Foodhouse, nu poate decât să ne stârnească entuziasmul. Pe lângă faptul că localul va putea fi găsit la o nouă adresă – pe strada Cardinal Iuliu Hossu numărul 3 – mai sunt anunțate multe inovații și detalii care reformulează într-un mod inedit experiența mesei în oraș prin oferirea acelor alternative mustind de sănătate, de gust și de savoare, atât de dragi nouă.

Samsara Foodhouse Cluj

Micul dejun

Nou și așteptat, micul dejun de la Samsara Foodhouse reprezintă un imbold puternic de a-i face o vizită la noua adresă. Este, de asemenea, și o chemare directă de a-ți începe ziua hrănindu-ți corpul și creierașul cu ceva bun și hrănitor. Pe lângă varianta clasică de porridge, disponibilă în mai multe variații, vei găsi și Tofletă – adică o minunată omletă din tofu – multe și colorate variante de smoothie-uri, chia.

Pentru o idee mai amplă despre ceea ce înseamnă micul dejun de la Samsara Foodhouse merită să vă faceți timp pe data de 21 octombrie și să participați la evenimentul Sunday Lazy Breakfast.
În regim obișnuit, micul dejun va putea fi servit de luni până vineri între orele 08:00 – 11:00, iar în zilele de weekend – de la 10:00 la 12.00.

Noutăți în meniu

Meniul este principala atracție a acestui loc care a reușit să devină un punct de referință atât în rândul clujenilor, cât și în rândul turiștilor. Savuroasele preparate vegane și vegetariene au fost păstrate, iar din 1 octombrie întregul meniu va fi disponibil și pentru comenzi online. Totuși, sunt și noutăți care merită încercate. Câteva dintre acestea ar fi canolli cu mousse de ciocolată din avocado, pastele proaspăt făcute – campanelle, oferta de preparate de la categoria noodlles și de la sushi – adică sushi nigiri și onigiri.

Samsara Foodhouse Cluj

O altă abordare asupra servirii ceaiurilor

Aromate și irepetabile, ceaiurile de la Samsara oferă o experiență senzorială unică. Acest lucru este deja cunoscut. Noutatea așteptată probabil de către cei mai mulți iubitori de ceai este că rețetarul a fost îmbogățit, iar combinațiile miraculoase de plante aromate vor fi expuse și vor putea fi ,,degustate” la nivel olfactiv înainte de a oferi papilelor gustative experiența beatitudinii.

Design fresh

Noul loc de pe strada Cradinal Iuliu Hossu sugerează ideea de împlinire: casa păstrează încă ceva din boemia Clujului de altădată, Canalul Morii dă o notă pitorească peisajului din imediata vecinătate, curtea amplă este ferită de aglomerația străzii și este străjuită de câțiva pomi fructiferi sănătoși.

Spațiul interior al restaurantului inspiră imediat senzația de ,,acasă”. Stilat și minimalist, decorul combină armonios elemente ca lemn, piatră și elemente ale stilului industrial conferind interiorului un aspect modern și funcțional. Rigoarea elementelor din onix și metal este balansată de vitalitatea copacului de măslin sădit în mijlocul sălii principale a localului și de plantele verzi care coboară în ,,perdele vii” pe pereți.

Samsara Foodhouse Cluj

Bibliotecă și biscuiți pentru câini

Pentru oameni, Samsara Foodhouse are aranjată o vastă bibliotecă cu multe cărți foarte bune, de citit în zilele reci de toamnă. Pentru câini, localul oferă biscuiți și, în general, este pet friendly.

Evenimente

Tot ceea ce este anunțat pentru următoarea perioadă este inedit și interesant. Merită așadar să vă faceți timp pentru zilele în care se vor organiza degustări de apă, pentru zilele dedicate degustării de vinuri, de bere artizanală, pentru concerte, pentru workshop-uri sau pentru reprezentările live de cooking.

Câteva evenimente care se vor desfășura la Samsara Foodhouse Cluj: 

  • 16 octombrie » Live Cooking Show (de noodles)
  • 17 octombrie » Handpan Acoustic Concert
  • 18 octombrie » Piano & Wine
  • 19 octombrie » Jazzy Night (concert Cuantune)
  • 20 octombrie » Vinyl, Rum, Tapas & Wine
  • 21 octombrie » Sunday lazy breakfast

Merită, desigur, să treceți pe la nou noul spațiu Samsara Foodhouse Cluj. Este un reper important pe harta culinară a orașului.

Samsara Foodhouse Cluj

Contact Samsara Foodhouse Cluj: 

Adresă: Str. Cardinal Iuliu Hossu, Nr. 3, Cluj-Napoca
Telefon: + 40 799 073 073
Orar: Luni – Vineri: 08:00 – 23:00; Sâmbătă – Duminică: 10:00 – 23:00
Facebook 
Website 

Samsara Foodhouse Cluj