S-au copt castanele la Cluj…

de | | 2 Minute

S-au copt castanele la Cluj…

?colorblissu

?Știm că în oraș a venit toamna după mirosul de castane. Micuțele carete în care se ascunde întreaga lume sezoniară și ambulantă a castanelor coapte, își fac apariția timid prin luna octombrie și nu dispar decât după ce trec gerurile crunte de decembrie. Este mult, este puțin – asta nu putem noi ști și nici măsura.

Decojind o gustare 

Cu fețe îmbujorate pentru că-i frig afară, alergând spre stație, prindem din mers aroma toamnei adevărate iar simțul olfactiv ne invintă pofticios să decojim o gustare. Începându-ți ziua cu o asemenea ,,ispită” este aproape imposibil să nu te mai gândești de vreo două-trei ori la acele castanele bune, calde și hrănitoare iar spre seară să faci achiziția dorită încă de la ore matinale.

S-au copt castanele la Cluj...
Strada George Barițiu, 2016

Veteranii acestei frumoase îndeletniciri și-au deschis deja ,,gheretele” și tranzacționează gustări porționate a câte o 100 de grame la prețul unei cafele. În zona Pieței Mărăști, pe strada George Barițiu, și pe Bulevardul Eroilor, aroma castanelor coapte s-a instalat ferm și ne anunță un sezon de toamnă-iarnă prosper. Deși mai puțini la număr de la an la an, semn al reducerii culturii de castani comestibili, purtătorii acestei tradiții – menită să ne aducă bucurie, să ne trezească nostalgii și amintiri – ne invită să facem o degustare din recolta acestui an.

Recomandările noastre:

  • Strada George Barițiu – 6,50 lei
  • Bulevardul Eroilor – 6 lei
  • Piața Mărăști – 5 lei

Dacă nu ați fost încă izbiți de mirosul bun al castanelor coapte, sugerăm să vă faceți drum acolo unde acești negustori aduc veselie, ademenind ochii și convertind gusturile. Pentru ca experiența să fie autentică, savurați o porție sănătoasă și consistentă de toamnă, povestind cu bunii negustori ambulanți. Plăcerea deplină este asigurată!