S-a lansat pașaportul pentru Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului!

de | | 3 Minute

S-a lansat pașaportul pentru Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului!

Marți, 12 mai 2015, a avut loc conferința de presă în cadrul căreia a fost lansat PAȘAPORTUL pentru Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului.

Pașaportul este un instrument la purtător și are menirea să ajute persoana în a cărei posesie se află să informeze atât despre Cluj-Napoca cât și despre programul Capitala Europeană a Tineretului. Pe lângă informațiile tipărite, purtătorul, cu ajutorul codurilor QR regăsite în interiorul pașaportului, poate să acceseze informații suplimentare oferite atât de programul Capitala Europeană a Tineretului, cât și de site-urile Visit Cluj, Cluj.com și pagina acestui proiect: passport.yourcluj.ro

Conceptul aparține Grupului PONT, fiind realizat cu sprijinul BCR, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, în cadrul programului Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului.

,,Motivul alegerii unui astfel de format pentru promovarea Clujului și a Capitalei Europene a Tineretului este faptul că, experiența noastră arată, apartenența față de acest oraș în rândul tinerilor este una foarte puternică, iar această apartenență poate fi transformată într-o resursă valoroasă de promovare prin acești tineri” – a declarat Andras Farkas, expert în cadrul Grupului PONT.

Proiectul mizează pe acest sentiment de apartenență care, așa cum subliniază și Andras Farkas, se manifestă destul de repede și ușor chiar și în cazul celor care petrec mai puțin timp în Cluj. Unul dintre indicatoarele relevante ale programului Capitala Europeană a Tineretului 2015 este tocmai acest număr de legături emoționale create între turiști și oraș. Greu de cuantificat, poate acest număr se va reflecta totuși în numărul de pașapoarte emise pe parcursului acestui an.

BCR - Lansarea Pasaportului European NIK_2704 - foto Nicu Cherciu1

BCR, Banca Oficială a Capitalei Europene a Tineretului contribuie la realizarea instrumentului și promovarea sa națională pentru a atrage tineri în Cluj-Napoca pe parcursul acestui an.

,,La începutul anului, pe 15 ianuarie, când am anunțat parteneriatul strategic pentru susținerea Cluj, Capitală Europeană de Tineret în 2015, ne-am bucurat să vedem sinergiile create în jurul unui concept în urma căruia beneficiază nu doar Clujul, ci întreaga Românie. Am promis atunci susținere cu toate resursele băncii, de la rețeaua națională, la implicarea angajaților băncii și până la sprijinul financiar pentru cele mai importante inițiative. Pașaportul Capitalei Europene a Tineretului 2015 este un proiect în care vom avea ocazia să investim din toate și vom aduce Clujul aproape de toți tinerii din România” – a declarat Anca Rarău, Director de Marketing BCR.

Prima ediție a pașaportului în limba română va fi disponibilă din data de 22 mai 2015, ajungând în cele 35 de locații de distribuire BCR din toată țara, printre care toate cele 13 locații BCR din Cluj-Napoca, precum și centrele universitare Iași, Timișoara, Craiova, Constanța, Brașov, Sibiu și București.

Ediția în limba română va fi completată în scurt timp și cu ediția în limba engleză și limba maghiară, rolul acestora fiind de asemenea promovarea pe teritoriul României, dar și la nivel european.

Fiecare pașaport poate fi personalizat pentru purtătorul său. Acest lucru poate fi solicitat online pe pagina passport.yourcluj.ro, urmând ca abțibildul personificat să poată fi ridicat din mai multe puncte pe teritoriul Clujului.

,,Dorim ca acest pașaport să contribuim la promovarea municipiului Cluj-Napoca, a titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2015 prin acei tineri care au deja o legătură sentimentală cu orașul sau care doresc să creeze această legătură pe parcursul acestui an” – a declarat Tudor Ogner, Membru în Consiliu Director Federația Share

PAȘAPORTUL pentru Cluj 2015 este un proiect în cadrul (Y)OUR CLUJ, un demers al Grupului PONT pentru dezvoltarea municipiului Cluj-Napoca prin mecanisme participative și punând accent pe potențialul tineretului de a contribui la acest proces, demers din care face parte și proiectul COM’ON Cluj-Napoca (Buget Participativ pentru Tineret). Grupul PONT este inițiatorul candidaturii municipiului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitala Europeană a Tineretului 2015.

Fotograf: Nicu Cherciu