„Romeo și Julieta de la Cluj”. Povestea unei iubiri care a devenit istorie, la Iulius Mall

de | | 2 Minute

„Romeo și Julieta de la Cluj”. Povestea unei iubiri care a devenit istorie, la Iulius Mall

Iubiri împlinite, intense, imposibile sau tragice. Despre iubire s-au scris tomuri întregi, i s-au închinat milioane de versuri, i se cântă balade, s-au creat legende. În luna dedicată celui mai frumos şi complex sentiment uman, Iulius Mall Cluj şi Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei aduc mai aproape de public o poveste impresionantă, care transcende timpurile.

„Romeo şi Julieta de la Cluj – o iubire care a devenit istorie” este numele expoziţiei pe care Iulius Mall Cluj şi Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei vă invită să o vizionaţi, în perioada 14 – 28 februarie 2022, la etajul shopping mall-ului (culoar Kenvelo, Sport Vision, H&M Kids, Colins, IPB).

În anul 2013, o descoperire arheologică din Cluj-Napoca a făcut înconjurul lumii. Atunci, una din iubirile Clujului a tulburat presa națională și internațională. Și nu a fost vorba despre o poveste din zilele noastre, ci despre o iubire de peste secole, din Evul Mediu. În contextul lucrărilor de restaurare-reabilitare a Mănăstirii Franciscane din Piața Muzeului, a ieșit la iveală un mormânt, în care cei găsiți, un bărbat şi o femeie, se țineau de mâini. Expoziția oferită de Muzeul Național de Istorie spune, în luna iubirii, povestea acestei descoperiri și arată, prin intermediul arheologiei, cum nici măcar moartea nu poate despărți două suflete care se iubesc.

Acest demers face parte dintr-o serie de expoziții și activități pe care Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei le va realiza în Iulius Mall și prin care își propune să familiarizeze publicul atât cu colecțiile muzeului, cât și cu activitatea de pe șantierele arheologice. Prin găzduirea acestor activități, Iulius Mall își arată susținerea pentru istoria și cultura comunității din care face parte. Sponsorul expoziției: IKONIK.


Comunicat de presă
Noutăți de la Iulius Mall Cluj-Napoca aici.