România aleargă în ritmul muntelui la msg Maraton Apuseni în 8 iunie 2024!

de | | 3 Minute

msg Maraton Apuseni 2024

În 8 iunie 2024, România aleargă în ritmul muntelui la msg Maraton Apuseni 2024, organizat de Clubul Alpin Român Filiala Cluj. Peste 1600 de alergători sunt așteptați la START-ul curselor din Buscat, comuna Băișoara, județul Cluj. Traseele de concurs se remarcă în peisajul curselor de trail din țară prin tipul peisajului montan parcurs, unic în Europa. Dat fiind că alergarea montană, sau trail running, îmbină dragostea de natură, libertatea și dorința de autodepășire, competiția din Apuseni reunește anual alergători din diferite colțuri ale lumii.

Încă de la prima ediție din 2011, aventura msg Maraton Apuseni este înainte de toate o descoperire a forțelor proprii, fizice și mentale, precum și o ocazie de a petrece clipe unice, parcurgând traseele idilice din inima Apusenilor. Aici timpul pare să încetinească ritmul, iar sufletul se încarcă cu energie pură din frumusețea naturii.

Traseele de ultramaraton, maraton, semimaraton și cros montan traversează, după caz, habitate protejate de interes comunitar european, rezervația geo-botanică Scărița-Belioara, goluri alpine din masivul Muntele Mare, porțiuni flancate de molhașuri și aflorimente stâncoase.

Cu doar câteva zile rămase până la startul din 8 iunie, adrenalina începe să crească în rândul participanților, iar înscrierile online sunt deschise până în 26 mai. Este timpul pentru toți cei dornici de aventură să se alăture celei mai îndrăgite competiții de trail din țară.

Povestea începe la Buscat Ski & Summer Resort – Baisoara, un loc încântător binecunoscut de clujeni. Aici, pe 8 iunie, participanții vor fi întâmpinați cu entuziasm și poftă de alergare, de către organizatori, cei peste 120 de voluntari și susținătorii lor!

msg Maraton Apuseni 2024 oferă o varietate de trasee, adaptate atât pentru începători, cât și pentru alergătorii experimentați:

 • Crosul Garmin, cu o lungime de 10 km, destinată celor care doresc să experimenteze alergarea de trail într-o atmosferă prietenoasă și o comunitate autentică.
 • Semimaraton Banca Transilvania, o provocare de 23.7 km, potrivită pentru cei care caută să își testeze rezistența și să exploreze frumusețea naturii într-o cursă de alergare montană demnă de adăugat la CV, deoarece cumulează D+ 1190m. Cursa face parte și din seria UTMB Index Race, iar finalizarea ei atrage 1 punct ITRA.
 • Maratonul .msg, cu o distanță de 44.8 km, este destinat alergătorilor aflați în căutarea unei provocări mai intense, pe distanță lungă cu D+ 2531 m. Cursa face parte și din seria UTMB Index Race, iar finalizarea ei atrage 2 puncte ITRA.
 • Pentru cei cu adevărat curajoși și dornici de aventură, există proba ultramaraton, cu o distanță impresionantă de 89.2 km și D+ 4539 m, rezervată celor cu un palmares de alergare montană pe distanțe foarte lungi. Cursa face parte și din seria UTMB Index Race, iar finalizarea ei atrage 4 puncte ITRA.
 • Pentru cei mici, există proba Family Gerovital, o cursă de cca. 2 km, dedicată copiilor și părinților, care își pot împărtăși pasiunea pentru alergare într-un mediu sigur și plin de bucurie.

Fiecare traseu este amenajat cu puncte de alimentare și hidratare, supravegheat de voluntari dedicați și de echipe specializate în siguranța pe munte, asigurându-se că fiecare alergător se bucură de o experiență plină de satisfacții și în siguranță.

Ediția nr. 13 a msg Maraton Apuseni 2024 nu ar fi fost posibilă fără sprijinul partenerilor și sponsorilor. Acest eveniment este posibil datorită partenerilor și sponsorilor noștri:

 • msg systems Romania – partener en titre
 • La Sportiva – partener tehnic
 • Banca Transilvania – partener semimaraton
 • Garmin Romania – partener cros
 • Farmec – Gerovital – partener cursa Family
 • ITRA – International Trail Running Association – partener index alergare montană
 • Circuitul Carpatilor – partener de profil
 • Pro Nutrition – partener nutriție
 • World Class Romania – partener fitness și încălziri înainte de de curse
 • Buscat Ski&Summer Resort – partener locație
 • Mountex Romania, HAP de la Vlad, Adrenalin Park, ZuMont, Alpin Expe Mountain Shop, Munţii Noştri, Izvorul Minunilor și mulți alții
 • Cluj.com – Ghid Local, Radio Cluj, RockFM, Cluj Life, Ski&Outdoor Magazine, Transylvania Mountain Festival, MTB Odyssey – parteneri media

Echipa Clubul Alpin Roman Filiala Cluj, în calitate de organizator, vă încurajează spre o viață activă, în armonie cu natura, și vă invită să luați parte la eveniment!

Așadar, pe locuri, fiți #ÎnRitmulMuntelui și pregătiți-vă pentru o experiență de alergare de neuitat!


Comunicat de presă

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.