În ciuda inflației crescute, reducerile de vară la haine sunt tentante – acest lucru este dovedit de rezultatele sondajului PromoCodius

de | | 2 Minute

În ciuda inflației crescute, reducerile de vară la haine sunt tentante – acest lucru este dovedit de rezultatele sondajului PromoCodius

Campaniile promoționale speciale și reducerile sunt oportunitățile care ne învăluie în lumea cumpărăturilor cu oferte tentante, mai ales când vine vorba de modă și accesorii de modă. Este greu să ne imaginăm că suntem nevoiți să plătim prețul întreg atunci când suntem în căutarea celor mai bune oferte la cele mai frumoase piese vestimentare. Pe lângă vânzările de sezon, pe parcursul întregului an, ne așteaptă diverse oferte de reduceri, promoții și evenimente de tipul „reduceri șoc”.

Consumatorii din România sunt atrași de aceste achiziții de îmbrăcăminte la preț redus, iar vara această atracție este și mai puternică decât în alte perioade ale anului, în ciuda faptului că în ultimul Raport asupra inflației publicat de BNR în mai 2023, se arată că rata anuală a inflației se menține ridicată fiind evaluată la 14,6%.

Diferența dintre reducerile de sezon și evenimentele promoționale speciale

Reducerile de sezon sunt o metodă prin intermediul căreia comercianții încearcă să elimine stocurile rămase nevândute și să facă loc pentru noilor colecții.

Pe de altă parte, evenimentele promoționale de sezon sunt strategii de marketing menite să reactiveze vânzările în perioadele mai lente și să atragă atenția clienților asupra produselor care înregistrează vânzări foarte bune. În ambele cazuri, promoțiile și reducerile reprezintă o tactică eficientă pentru a atrage clienții și a le stimula dorința de a cumpăra.

Managerul de proiect al platformei Promocodius, Alisa Sklyarova, afirmă că “în timpul reducerilor de vară, în medie, jumătate din consumatorii din România vizitează platforma noastră și folosesc codurile de reducere oferite. Comparativ cu luna februarie, când nu există reduceri de sezon, numărul vizitatorilor și utilizatorilor de coduri promoționale crește semnificativ în perioada reducerilor de vară. Platforma PromoCodius a înregistrat o creștere de aproape 30% față de aceeași perioadă din anul trecut.”

În sezonul estival, vânzările la articolele de îmbrăcăminte se triplează

Această tendință se observă nu doar în mediul online, ci și în magazinele fizice. Perioada reducerilor de vară duce la o dublare a numărului de vizite în magazinele tradiționale și o triplare a vânzărilor. Timp de câteva săptămâni, reducerile atrag atenția asupra produselor din colecțiile precedente, iar prețurile inițiale sunt reduse semnificativ, uneori cu procente cuprinse între 15 și 50%, precum aceste reduceri accesibile prin intermediul unor coduri de reducere Answear aici.

Cum putem economisi mai mult cu ajutorul cardurilor și a programelor de fidelizare?

Conform unui sondaj realizat de experții PromoCodius, tot mai mulți clienți din România achiziționează carduri de fidelitate și accesează aceste programe atât în magazinele fizice, cât și în magazinele online. Astfel de „cluburi de loialitate” oferă avantaje atât pentru clienți, cât și pentru comercianți. Spre exemplu, un cupon Aliexpress oferit clienților fideli le poate aduce acestora o reducere incredibilă de până la 99% la anumite produse.

Mai mult decât atât, potrivit datelor, clienții care dețin un card de fidelitate realizează o treime din totalul vânzărilor oricărui comerciant care oferă programe de fidelitate.

În concluzie, reducerile, promoțiile și cardurile de fidelitate sunt elemente importante ale strategiilor de marketing online și offline, care atrag și fidelizează clienții și stimulează vânzările în diverse perioade ale anului. Pentru consumatori, aceste oferte reprezintă oportunitatea de a cumpăra produse la prețuri mai mici, în timp ce comercianții beneficiază de creșterea vânzărilor și de loialitatea clienților.

PromoCodius este o platformă online care oferă cupoane, oferte și reduceri actuale pentru mii de retaileri cunoscuți și de top. Fondată în 2016. Operată în Ucraina, Republica Cehă, Polonia, Slovacia, România, Suedia, Danemarca, Finlanda, Norvegia, Spania, Mexic, Statele Unite ale Americii, Turcia.