Restaurarea Castelului Banffy are nevoie de ofertanți

de | | < 1 Minute

Restaurarea Castelului Banffy din Răscruci – un proiect încă discutat

Deoarece proiectul pentru restaurarea Castelului Banffy nu a avut nici un ofertant, s-a decis republicarea anunțului de atribuire a acestui contract. Această decizie a fost luată după ce perioada inițială de depunere a ofertelor pentru acest proiect a expirat.

Așadar, termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost extins până pe data de 13 martie 2019. Prin aceasta, se urmărește atragerea unor investitori care să restaureze castelul Banffy din localitatea Răscruci. Valoarea totală a lucrărilor este de 2.8 milioane de euro. Acestea vor trebui realizate în termen de 24 de luni.

Restaurarea Castelului Banffy photo 1

Prin aceste lucrări, se urmărește restabilirea acestui monument istoric important al județului Cluj. De asemenea, se urmărește și transformarea castelului din școală (ultima întrebuințare pe care a deținut-o) într-un adevărat centru cultural.Se propune ca acesta să fie deschis publicului larg pentru vizitare, dar și organizarea de diferite evenimente culturale. Tot planul de restaurare face parte dintr-un proiect mai mare, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 ce are drept scop reabilitarea monumentelor istorice.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Cluj