Vizită la restaurantul indian Gandhi Cluj

de | | 4 Minute

Când guști mâncare indiană pentru prima dată… – Vizită la restaurant indian Gandhi Cluj

Îmi doream de ceva timp să testez mâncarea indiană în restaurantele clujene. O vizită în India nu pare să se ivească la orizont în viitorul apropiat, dar ai ocazia să călătorești la clasa I, cu propriile-ți papile gustative. Mâncarea are darul, dacă e bine gătită, de a te rupe de realitatea imediată și a te transpune în fel și fel de lumi aromate.

Tocmai trecuse pauza de masă, deci nu-mi era deloc foame.
Pașii mă purtau însă către Palatul Baboș din Cluj, către restaurant indian Gandhi Cluj (Str. Regele Ferdinand, nr. 38). Mi-am zis că voi savura un ceai, dacă tot îmi voi petrece următoarea oră acolo.

restaurant-gandhi-mancare-indiana-18

La Gandhi, India înseamnă liniște și relaxare

Nu știu cum își reprezintă mental oamenii universul indian, India are atât de multe fețe! La Gandhi, e o Indie a liniștii exterioare și interioare. E lumină și armonie a culorilor. E Taj Mahal redat subtil în detaliile de design interior.

Muzica merge în surdină, la volum încet – normal. Și trebuie să spun: pentru mine, e un mare plus. Mi-e dor să iau masa în oraș în liniște, nu pe-un volum al muzicii suficient de ridicat pentru a-mi sălta mâncarea în stomac.

Admirăm spațiul și decorul, ne bucurăm de atmosferă, de amabilitatea personalului de aici. Ni se recomandă un ceai și-l așteptăm cu încântare, căci abia începem să ne dezghețăm de iarna de afară.

restaurant-gandhi-mancare-indiana-22

Când guști mâncare indiană pentru prima dată... - Vizită la restaurantul indian Gandhi Cluj

Socoteala din târg nu se potrivește cu cea de-acasă

Că ți-era în plan sau nu, dacă ai ajuns la Gandhi – restaurant indian, nu se poate să nu încerci mâncarea indiană.

Recunosc, nu sunt deloc o gurmandă. Nu știu să diferențiez prea bine gusturile și aromele, nu sunt mofturoasă la mâncare, ci doar la modul de preparare, de gătire. Dacă e bine gătit, pot să mănânc aproape orice. Aveam însă câteva rețineri în ceea ce privește mâncarea indiană. Din cauza acelei prejudecăți, probabil, conform căreia mâncarea indiană este picantă. Îmi place și mâncarea picantă, dar nu o pot savura liniștită. Adică nu-i fac față, dacă e să o spun mai pe șleau 🙂

Contrar însă acestor preconcepții, mâncarea indiană nu este doar picantă. Este, în schimb, condimentată. Iar papilele mele gustative tocmai urmau să fie inițiate într-o experiență cu adevărat unică.

Pe masă era Meniul de Prânz, un meniu special, diferit de meniul general, ce vine cu propuneri variate și sugestii pentru un prânz delicios. Gandhi Cluj vine cu o ofertă variată de mâncare indiană. Astfel, dacă e prima dată când guști mâncare indiană, ești în siguranță. Există preparate culinare pentru cei inițiați deja în arta culinară indiană, dar și pentru cei mai puțin aventuroși. Nu ai cum să ocolești însă explozia de gust și savoare!

Când guști mâncare indiană pentru prima dată... - Vizită la restaurantul indian Gandhi Cluj

Când guști mâncare indiană pentru prima dată... - Vizită la restaurantul indian Gandhi Cluj

Ce am comandat? 

Atât eu, cât și colega mea, am optat pentru supă cremă de linte ca antreu. Mai aveam ca opțiuni o porție de pateu din ficat de pui cu toast sau inele picante de ceapă cu sos de ananas. Dacă ne-am fi aventurat, am fi optat poate pentru celelalte două variante, însă supele sunt mereu binevenite iarna, în contrast cu frigul de afară.

Ca fel principal, am ales o salată de pui Laab Gai cu alune caju și Chicken Do-Piaza (extra ceapă) servit cu orez și nan. Ne mai instigau curiozitatea și celelalte două variante: Niramish – legume în Ghee servit cu orez și nan și Curry cu macrou asezonat cu muștar picant servit cu orez.

Revenind la antreu, cred că a fost cea mai bună și gustoasă supă cremă pe care am gustat-o vreodată. Se poate să fiu încă sub influența gustului când declar asta, ceea ce oricum deja spune multe (au trecut zile bune de-atunci). Iar salata… după cum declaram mai sus, nu sunt deloc o gurmandă. Nu știu să vă spun ce anume era atât de bun și savuros: poate sosul, poate alunele caju, poate alte condimente „secrete”, cu siguranță toate la un loc.

A fost un prânz delicios, deloc picant (dacă mai aveți unii rețineri din cauza aceasta), absolut încântător. E printre puținele ocazii când pot fi de acord cu idee că mâncarea îți poate aduce fericire, chiar și atunci când nu ți-e de fapt foame.

Iar restaurantul Gandhi este prietenos și cu vegetarienii, căci garniturile se pot comanda separat, iar curry poate fi servit cu legume, în loc de carne.

Dacă ar fi să fac un rezumat: când guști mâncare indiană pentru prima dată, descoperi cu adevărat o nouă lume 🙂 

Când guști mâncare indiană pentru prima dată... - Vizită la restaurantul indian Gandhi Cluj

Contact Gandhi Cluj

Adresa: Str. Regele Ferdinand, nr. 38 (Palatul Baboș)
Telefon: +40 364 110 877
Email: [email protected]
Website
Facebook

Orar:
Luni-Vineri: 11:00 – 23:00
Sâmbătă-Duminică: 13:00 – 23:00
Meniul de prânz: Luni-Vineri: 11:00 – 15:00.

restaurant-gandhi-mancare-indiana-13