Repatriere decedați Airsalm: Cum îi ajutăm pe cei dragi să se întoarcă acasă?

de | | 3 Minute

Repatriere decedați

În cazul în care un membru din familie sau o persoană apropiată a decedat în afara granițelor țării, vorbim despre necesitatea unei proceduri de repatriere decedați, un demers care poate părea copleșitor ținând seama de contextul dificil în care se află oricum cei de acasă.

Întotdeauna, în astfel de situații, este important să contactați o firmă specializate în servicii de repatriere decedați. Aceasta nu doar că asigură transportul funerar, ci, mai mult, se ocupă de întocmirea tuturor actelor necesare serviciului de repatriere a persoanei decedate în vederea obținerii pașaportului mortuar.

Iată, pe scurt, care sunt principalii pași de urmat în procesul de repatriere:

Constatarea decesului

Un prim pas este constatarea decesului de către un medic autorizat din țara în care a avut loc nefericitul eveniment. În cazul în care persoana încetează din viață la spital, constatarea se va face aici, urmând ca trupul să fie depus la morgă. În cazul în care decesul are loc în locuință, este nevoie de o notificare a medicului de familie în evidența căruia se afla persoana în străinătate. Procedura de repatriere va putea fi inițiată după primele 24 de ore.

Desigur, în cazul în care persoana a decedat ca urmare a unui accident sau a suferit o moarte violentă, autoritățile vor deschide o anchetă, iar organizarea serviciului de repatriere poate avea loc doar după terminarea anchetei în curs.

Contactarea unei firme care oferă servicii de transport funerar internațional

În momentul în care dumneavoastră vă confruntați cu o problemă de acest gen, trebuie să apelați la ajutorul unei echipe care să vă ofere siguranță și care să-și desfășoare munca cu profesionalism. O recomandare generală este să căutați o organizație cu experiență în oferirea serviciilor de transport funerar internațional, care beneficiază de acreditare din partea statului în care a avut loc decesul.

O echipă de profesioniști vă va oferi o gamă de servicii complete și se va ocupa integral de întreaga procedură în cel mai scurt timp, astfel încât familia să nu aibă parte de și mai multe griji.

Airsalm vine în ajutorul familiilor care trec prin experiența decesului unei persoane dragi în străinătate cu toate informațiile și serviciile necesare. Consilierea este gratuită, nu implică obligații de niciun fel și vă pot ajuta în luarea celei mai bune decizii. Indiferent de modalitatea de repatriere aleasă (mașină funerară sau avion), firma Airsalm va poate asigura ca totul se va termina cu bine așa cum a fost stabilit cu dumenvoastră de la început.

Alegeți siguranță și servicii de calitate

Pe piață există firme cu un grad mai mic sau mai mare de profesionalism. De multe ori, furnizorii acestui tip de servicii vor încerca să vă încarce factura cu o serie de costuri inutile. Pentru procedura de repatriere decedați este nevoie de un sicriu special, în conformitate cu normele legale stabilite la nivel internațional. Acesta poate fi folosit însă și pentru ceremonia funerară fără necesitatea unui al doilea sicriu odată ce s-a ajuns în România. Alegeți, așadar, să optați pentru firme de repatriere decedați cu experiență, care să vă asigure, în primul rând, respect, dar și servicii de calitate, profesionalism și transparență în comunicare. Nu este simplu să publicam pe o pagină toate informațiile de care o familie are nevoie în astfel de momente.

Accesând website-ul www.airsalm.ro / www.airsalm.it sau pagina de Facebook Airsalm, veți găsi răspunsuri la multe întrebări pentru astfel de situații.

Airsalm este una dintre cele mai apreciate companii care pune la dispoziție servicii funerare complete și asigură repatriere decedați atât pe teritoriul Europei, cât și intercontinental. Echipa se ocupă cu profesionalism de întregul proces și își arată sprijinul necondiționat pentru familiile care traversează această perioadă dificilă. Cu noi există siguranța că totul se va termina cu bine.

Cu Airsalm există siguranța că totul se va termina cu bine.

www.airsalm.ro
Facebook: Airsalm
RO: (004) 760 715 509
IT: (0039) 389 1625052


Comunicat de presă