Regele Ferdinand 29 – Curțile interioare ale Clujului

de | | 2 Minute

Regele Ferdinand 29 – Curțile interioare ale Clujului

Plimbându-ne pe străzi, prin oraș, ne permitem uneori să fim „băgăcioși”. Împinși de curiozitate, ne abatem de la trotuar și mai pășim printr-un gang. Curțile interioare ale Clujului ascund tot felul de mici comori, parcă îți dezvăluie un alt oraș, unul mai intim, mai misterios, mai boem. Nu toate curțile vin cu surprize plăcute, neapărat, dar ne place să le căutăm. Și ne bucurăm când găsim un colț urban frumos. 

Regele Ferdinand 29

În zilele noastre, oamenii nu se mai „plimbă” pe strada Regele Ferdinand, cel puțin nu par a o face. De obicei, merg undeva cu treburi. E o forfotă familiară aici, pe vechea Strada Podului, cum se numea în trecut. Cu toată graba însă, poți face o scurtă abatere de la traseu. 

Noi am pășit rapid în gangul de la Regele Ferdinand 29, la recomandarea Adinei – căci ne îndeamnă și ea mereu să redescoperim frumusețea Clujului 🙂 Nu pare foarte primitor, dar îndată ce ai ajuns, vei zâmbi, poate, la atâta roșu atârnat de balustrade. 

regele ferdinand 29 cluj

regele ferdinand 29 cluj

În această curte, se află și Galeria Bastion, ce aparține de Asociația Artiștilor Plastici. Despre galerie ne-am propus să aflăm mai multe cu o altă ocazie. E bine de știut ce se mai întâmplă prin curțile clujene. 

regele ferdinand 29 galeria bastion asociatia artistilor plastici 

Dacă vreți să descoperiți alături de noi și alte curți interioare, puteți urmări seria Curțile interioare ale Clujului. E pretextul sub care ne lăsăm curiozitatea să ne poarte pașii prin locurile mai puțin știute ale orașului. 

Iulia Marc
Redactor Cluj.com