5 metode prin care poți reduce costurile asociate recrutării cu un software recrutare

de | | 3 Minute

5 metode prin care poți reduce costurile asociate recrutării cu un software recrutare

Specialiștii în resurse umane din tot mai multe companii își doresc un software recrutare, inclus într-un soft HR, pentru a-și eficientiza costurile și timpul legat de selecția și recrutarea personalului. Soluțiile digitale beneficiază de o invoare continuă, pentru a acoperi cât mai multe dintre nevoile legate de administrarea personalului.

Implementarea unui soft HR complex, în care există un software recrutare, optimizează costurile acestor procese și reduce semnificativ timpul necesar pentru realizarea lor.

Analiza costurilor legate de recrutare

Înainte de a vedea cum pot fi reduse costurile asociate recrutării, este util să analizezi pe ce este cheltuit în prezent bugetul alocat în această direcție. Costul de angajare poate varia semnificativ în funcție de modalitățile în care se efectuează întregul proces, care este eficientizat de un soft HR. Majoritatea organizațiilor iau în calcul în primul rând elemente cum ar fi costurile salariale, costurile agențiilor de recrutare, recompensele pentru recomandare și costurile de promovare al anunțurilor de angajare.

Cum poți reduce costurile cu instrumente digitale

Indiferent dacă alegi să te ocupi de angajări doar prin resursele proprii, să externalizezi recrutarea sau să utilizezi ambele metode, poți utiliza un soft HR. Într-un software recrutare poate fi stabilită o comisie de recrutare din care să facă parte și o firmă specializată în domeniu, care să ia parte la etapele procesului de recrutare. În continuare, îți prezentăm 5 moduri utile prin care se reduc costurile asociate recrutării atunci când este utilizat un software recrutare:

  • Facilitează luarea unor decizii mai bune legate de angajare, pe baza unor criterii bine definite, reducând probabilitatea de a angaja oameni care nu se potrivesc în cadrul organizației. Astfel, ar fi eliminate costurile necesare pentru posibila lor înlocuire după perioada de probă;
  • Un software recrutare economisește mult timp pentru specialiștii HR, care poate fi folosit pentru alte sarcini productive. Spre exemplu, o parte din activitatea zilnică poate fi îndreptată în scopul de a crește și a promova brandul de angajator. Această acțiune îți poate reduce costurile de recrutare pe termen lung, prin faptul că nu mai e nevoie de investiții la fel de mari în alte metode de expunere a companiei;
  • Permite importul CV-urilor candidaților din platformele de specialitate. În acest fel, ai la îndemână într-un soft HR o bază de selecție pentru a identifica mai ușor și mai rapid oamenii potriviți pentru posturile disponibile, cu costuri reduse;
  • Cu un software recrutare, se pot genera rapoarte care oferă o analiză detaliată a procesului de recrutare, pe baza cărora se pot identifica costurile detaliate și zonele în care ar mai putea fi reduse, dar și alte modalități de optimizare a întregii operațiuni;
  • Procesul de recrutare se desfășoară mult mai rapid iar astfel se reduce posibilitatea de a pierde un candidat potrivit din cauza unui proces îndelungat, eliminând astfel și costurile asociate.

Alege un soft HR complex pentru optimizarea procedurii

Aspectele prezentate mai sus sunt doar câteva dintre avantajele în privința reducerii costurilor aduse de un soft HR performant, în care regăsim un software recrutare. Întregul proces de selecție și angajare a oamenilor potriviți poate fi o activitate costisitoare, însă prin digitalizarea recrutării cu un software recrutare, costurile pot fi reduse semnificativ. În plus, vei avea parte de o eficiență ridicată în identificarea, atragerea și angajarea candidaților în cadrul companiei tale.

Ai nevoie de o soluție digitală intuitivă pentru a-ți reduce costurile legate de recrutare și pentru a identifica mai rapid profesioniștii de care ai nevoie? Alege aplicația True HR de la UCMS by AROBS, un soft HR în care a fost dezvoltat și un software recrutare, modul apreciat de specialiștii în resurse umane.

Cu o experiență de peste 25 de ani pe piața soluțiilor software din România, UCMS by AROBS îți poate pune la dispoziție aplicații performante de administrare personal și salarizare. Pentru a afla mai multe, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin email la [email protected] sau la telefon 0720 534 424.


Articol publicitar
Noutăți UCMS by AROBS: AICI.