Recuperarea datelor dintr-un laptop

de | | 2 Minute

Recuperarea datelor dintr-un laptop

Fiecare echipament folosit un timp îndelungat ajunge la performanţe impresionante în ceea ce priveşte stocarea de date. Fotografii, documente, programe, planificări, jurnale, filme sunt numai câteva dintre datele pe care un utilizator şi le poate depozita într-un hard disk şi cărora fiecare le acordă importanţa cuvenită. Astfel că devine aproape obligatorie existenţa unei posibilităţi prin care aceste date pot fi recuperate în cazul în care dispozitivul suferă anumite defecţiuni.

Ce sunt datele HDD?

Atunci când ne referim la recuperare date hdd, luăm în calcul recuperarea informaţiilor stocate în hard disk-ul calculatorului sau laptopului. Chiar dacă dispozitivul nu mai încarcă sistemul de operare, apelând la specialiştii în domeniu ai posibilitatea de a recupera conţinutul hard-disk-ului, astfel că îţi vei redobândi toate datele HDD (hard disk driver), care includ imagini, film sau text. Astfel, atunci când hard disk-ul se strică, recuperarea de date se poate efectua în cele mai multe cazuri.

Cine poate efectua recuperarea de date HDD?

Atunci când hard disk-ul s-a stricat, doar apelând la un service laptop ai posibilitatea de a beneficia de toate procedurile tehnice necesare recuperării de date HDD. Orice intervenție neautorizată efectuată într-un alt spaţiu nu este recomandată, putând conduce la coruperea datelor şi la deteriorarea acestora. Specialiştii în domeniu vor testa hard disk-ul diagnosticând exact starea acestuia. Dacă este defect, acesta va fi înlocuit, recuperându-se datele HDD stocate pe el. Există şi situaţii în care un hard disk necesită doar mici intervenţii, putând fi folosit în continuare.

De ce se strică un hard disk?

Hard disk-ul este componenta pe care se află stocate fişierele personale şi sistemul de operare, aflată într-o mişcare continuă de 5400 de rotaţii pe minut în timpul folosirii dispozitivului. Motivele pentru care această componentă se deteriorează sunt variate. Defecțiunea poate fi cauzată fie de vechimea dispozitivului şi, implicit, a pieselor componente, fie de utilizarea excesivă şi improprie, în neconcordanţă cu specificaţiile tehnice ale echipamentului, precum şi de expunerea la şocuri mecanice, lovituri sau trântiri.

Cum îţi asiguri datele stocate?

Evident, existând riscul de a-ţi pierde fişierele dintr-un laptop sau calculator, vei dori să te asiguri de un suport durabil şi mai rezistent decât un HDD. Astfel, este indicat să ştii că pasionaţii de tehnologie pot apela la proprietăţile unui SSD (solid state drive). Iniţial concepute pentru gaming şi workstation, aceste dispozitive înrudite cu HDD-urile sunt formate din mai multe cipuri de memorie, acestea fiind amplasate pe o placă de circuite. Există mai multe tipuri de SDD-uri, în funcţie de capacitatea celulelor de memorie. Astfel, atunci când vrei să oferi mai multă siguranţă fişierelor tale, poţi opta pentru un SDD, ruda mult îmbunătăţită a HDD-urilor.