Record de viteză și atmosferă de festival într-un colț din Apuseni

de | | 2 Minute

Record de viteză și atmosferă de festival într-un colț din Apuseni

A 6-a ediție Maraton Apuseni msg systems s-a încheiat cu un record de viteză pentru proba principală de concurs. Traseul de maraton a fost parcurs de Viorel Palici în 4:04:17 iar de Viorica Mălai în 5:39:06, cu 3 minute respectiv 15 minute mai repede decât câștigătorii ediției 2015.

Peste 1000 de concurenți din toata tara au participat anul acesta la probele de maraton, semimaraton și cros și aproximativ 200 la proba family.

Atmosferă de festival la Maraton Apuseni msg systems: programul celor 3 zile de eveniment a cuprins activități pentru participanții și susținătorii de toate varstele: Gulaș Party, tombolă, foc de tabără și muzică folk, hamaceala in chill out area, demonstratii de acrobatie pe slackline, proiectie foto-video despre Himalaya și Nepal in crama taberei de baza și activităti creativ – educative pentru copii.

Un concurs gandit sa puna in valoare frumusetea muntilor Apuseni si sa stimuleze turismul in zona, Maraton Apuseni msg systems s-a incheiat anul acesta cu un record de viteza la proba principala de concurs si un numar record de participanti, 1300 la toate probele. Viorel Pălici a castigat proba open a maratonului urmat indeaproape de Radu Milea, respectiv Ovidiu Negus. Viorica Mălai a câștigat proba de maraton open, urmata de castigatoarea editiei 2015 Yanna Bogya si Georgeta Manolache.

Traseul dificil cu + 2.557 m diferenta de nivel si tehnic în zona de abrupt a muntelui Scărița se intinde pe un circuit de 43,7 km între stațiunea Muntele Băișorii din judeţul Cluj și satele de munte Săgagea și Belioara din judeţul Alba. Toti concurentii care au incheiat proba de maraton primesc puncte valabile in clasamentul anual al competitiilor de alergare montana reunite sub egida Circuitului Carpatilor.

Record de viteză și atmosferă de festival

Programul celor 3 zile de eveniment a fost gandit pentru a le oferi concurentilor si sustinatorilor activitati variate si distractive. Zonele cheie de entertainment ale evenimentului i-au delectat pe toti participantii care au putut sa se bucure de soare in zona de chill out si hamaceala sau sa se relaxeze activ participand la drumetii intr-o padure seculara. Toata lumea s-a delectatimpartasind experientele de pe traseu la Gulas Party, și înspre seară la petrecerea electro din curtea pensiunii sau la folcul de tabără cu muzică folk.

Clasamentul provizoriu al ediției 2016 poate fi consultat pe website-ul oficial al competiției, iar imagini din concurs din pitoreștii Apuseni sunt încarcate în contul de Facebook.

Atragerea unui numar cât mai mare de alergători pe circuitul complet de alergare este unul din obiectivele ediției 2017 a cărei dată exactă va fi comunicată în curând.