Clujenii vor fi recompensați dacă reciclează: noile stații Sigurec Public | #ClujulVăzutAltfel

de | | 2 Minute

Două noi stații de colectare selectivă care oferă recompense celor care le utilizează au fost amplasate în cartierele Mănăștur și Zorilor.

Cele două aparate de colectare a deșeurilor asigură o colectare automată a mai multor tipuri de deșeuri și, în plus, oferă și recompense utilizatorilor. Tipurile de deșeuri care pot fi colectate selectiv în cadrul stațiilor Sigurec Public:

  • Deșeuri de ambalaje (hârtie, plastic, metal, sticlă);
  • Deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE);
  • Baterii și acumulatori

Utilizatorii vor primi după introducerea deșeurilor în stații un tichet eliberat de aparat. Pe baza acestui tichet vor beneficia de reduceri în magazinele partenere ale proiectului.

Noile stații Sigurec Public sunt amplasate în cartierul Mănăștur în zona Piața Flora și în cartierul Zorilor, la intrarea în Piața Agroalimentară Zorilor. Primăria Cluj-Napoca își propune să amplaseze astfel de stații și în alte cartiere clujene, în perioada următoare.

Totodată, clujenii vor beneficia în viitorul apropiat și de stații Sigurec City, de asemenea cu recompensă, dar având și personal uman. La aceste stații, deșeurile vor putea fi cântărite de către personal, iar clujenii care decid astfel să recicleze vor fi recompensați în bani, în funcție de cantitatea reciclată. La aceste stații se vor putea colecta ambalajele de plastic, sticlă, hârtie, carton, lemn, aluminiu, precum și DEEE, becuri și baterii. Preluarea bateriilor și a acumulatorilor se va face cu titlu gratuit, atât la stațiile automate Sigurec Public, cât și la viitoare stații Sigurec City.

Primăria Cluj-Napoca a realizat acest proiect pilot în parteneriat cu Green Group, având în vedere nevoia de creștere a conștietizării consumatorilor în ceea ce privește protecția mediului prin colectarea selectivă și valorificarea prin reciclare a deșeurilor de ambalaje. – mai apare pe pagina oficială a d-lui primar Emil Boc.