Realitatea discursului Temps d’Images 2017 / 05 – 12 noiembrie

de | | 2 Minute

Realitatea discursului Temps d’Images 2017 / 05 – 12 noiembrie

Stimați iubitori de imagine și timp, exprimare artistică și alte dichisuri, ne apropiem cu pași aproape siguri de cea de-a zece ediție a festivalului Temps d’Images la Cluj. De ce aproape siguri? Deoarece această ediție aniversară depinde de „bunăvoința străinilor” (n.r. „I have always depended on the kindness of strangers” – replică din A Streetcar named Desire) pentru a-și susține financiar buna desfășurare.

? Roland Váczi

Arta are nevoie de ajutorul nostru, al consumatorilor de frumos și autentic. Formă și expresie, reprezentare fidelă sau distorsionată a realității, discurs elocvent de creație și profunzime, arta are nevoie de sprijin pentru a se putea exprima în continuare liber.

Proiect de Crowdfunding pentru artă

În cele nouă ediții de până acum, festivalul Temps d’Images a demonstrat cu vârf și îndesat că-și merită statutul de eveniment artistic de amploare pentru viața culturală clujeană. Este pentru a doua oară în aproape zece ani când organizatorii evenimentului apelează direct la publicul lui fidel pentru a-și asigura viitorul.

Platforma Creștem Idei găzduiește până pe 14 octombrie un proiect de crowdfunding pentru ediția de anul acesta TdI. Echipa festivalului a pregătit o serie de pachete interesante și generoase (n.r. „perks”) pentru cei care doresc să doneze bani pentru pregătirea festivalului. Mai multe detalii puteți găsi AICI.

?Roland Váczi

A zecea ediție Temps d’Images analizează Discursul și Realitatea printr-o multitudine de fațete și evenimente: teatru, dans, dezbateri, ateliere și proiecții de filme.
Fiecare fațetă, fiecare perspectivă a unui Discurs și Realitatea pe care o construiește, înseamnă un spectacol, un film, un atelier sau o secțiune din festival pentru care mai e nevoie de resurse. Resurse care fac posibilă prezența artiștilor timp de o săptămână la Temps d’Images.

Artistul asociat  Temps d’Images 2017

În 2017, organizatorii festivalului mizează cu încredere pe asocierea cu un artist complex, atipic, pasionat de realitatea incomodă transpusă în imagine cinematografică: Radu Jude va fi cap de afiș ca artist asociat Temps d’Images. Regizorul Aferim!, Toată lumea din familia noastră și recentul documentar Țara moartă are o abordare puternic ancorată în istorie și este un specialist în realizarea de viziuni imagistice profund reale. Radu Jude își construiește discursul cinematografic pe arhive, mărturii vizuale rupte din context, editare de trecut și prezent. Creațiile lui merg mână în mână cu tema din acest an TdI.

banner tdi

Programul festivalului va fi anunțat în curând.