Reactivăm Parcul Feroviarilor – concurs de proiecte

de | | 2 Minute

Reactivăm Parcul Feroviarilor – concurs de proiecte | #clujulvăzutaltfel

Parcul Feroviarilor a revenit în atenția comunității și a autorităților. După ani de zile în care a fost ba uitat, ba lăsat în paragină, ba pus pe liste de așteptare, ba pasat de la unii la alții, Parcul s-a întors în sânul comunității. Din aprilie 2017, suprafața de 5,3 hectare a intrat în proprietatea Primăriei Cluj-Napoca în urma unei hotărâri emise de Guvern.

Astfel, inițiativele diverselor asociații și acțiunile civile pentru reabilitarea parcului par să prindă contur și să devină realitate.

În perioada 21 august – 15 septembrie 2017, clujenilor li s-a lansat o provocare, ca un exercițiu de regenerare urbană participativă pentru a identifica nevoile Parcului Feroviarilor și a îmbunătăți felul în care este el folosit la ora actuală.

„Căutăm proiecte din cele mai diverse – mobilier urban, amenajări temporare, infrastructură pentru întâlniri ori recreație, arte vizuale, performative și evenimente care angrenează comunitatea și îmbunătățesc felul în care este utilizat Parcul Feroviarilor acum.”

reactivăm parcul feroviarilor
? FabHub

Proiectele pot fi depuse până pe 15 septembrie 2017, ora 23:45, prin completarea și trimiterea formularului de înscriere prin email, la adresa [email protected] . Atât regulamentul concursului, cât și formularul de înscriere pot fi găsite aici: https://goo.gl/8gxwV9

Proiectele selectate vor fi finanțate, iar suma alocată lor variază în funcție de proiectul propus. Plafonul maxim este de 6000 lei.

Iată calendarul concursului de soluții temporare de dezvoltare și amenajare a Parcului Feroviarilor:

  • 21 august – 15 septembrie: Înscrieri idei și proiecte
  • 16 septembrie: Panotarea ideilor înscrise în concurs
  • 17 septembrie: Votarea publică a proiectelor înscrise în concurs
  • 18 – 19 septembrie: Interviuri cu echipele de proiect (listă scurtă)
  • 20 septembrie: Anunțarea listei finale a proiectelor finanțate
  • 22 septembrie – 30 octombrie: Implementarea proiectelor.

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fii în pas cu noutățile,evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook