„Re-descoperim Clujul”- o istorie reconfortantă a Clujului

de | | 2 Minute

„Re-descoperim Clujul”- o istorie reconfortantă a Clujului

O cărticică ce n-ar trebui să lipsească din biblioteca nici unui clujean și din buzunarul nici unui turist străin.

„Re-descoperim Clujul” este proaspăta carte, scoasă de Asociația Vechiul Cluj, la editura Școala Ardeleană Cluj-Napoca, o carte gândită de profesorul clujean Vladimir-Alexandru Bogosavlievici, îndrăgit pentru modul nonconformist de a-și preda orele de istorie în oraș, printre vestigiile istorice ale Clujului. De fapt, „Re-descoperim Clujul” propune cititorilor un „periplu reconfortant prin orașul de pe Someșul Mic” și este dovada scrisă a ceea ce Vechiul Cluj a întreprins deja în acest an, mai multe tururi ghidate gratuite prin oraș avându-l ca povestitor pe profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici.

„Asociația Vechiul Cluj a avut inspirația de a iniția un proiect civic, care are ca scop major cunoașterea orașului în aspecte mai puțin știute. Tururile ghidate de mine s-au pliat pe această idee, de a oferi participanților o istorie „plimbată” și reconfortantă a Clujului”, spune prof. Vladimir-Alexandru Bogosavlievici.

Cartea „Re-descoperim Clujul” ne învață un lucru extraordinar, și anume, că istoria orașului nu o găsim doar în muzee, ci la tot pasul.

„Istoria Clujului poate fi descifrată, nu doar în arhive și biblioteci, ci și pe străzile acestui oraș, prin vizitarea și studierea monumentelor sale. Pentru aceasta, ghidul realizat de profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici ne oferă un ajutor neprețuit. Excelent cunoscător al monumentelor, al istoriilor și al poveștilor acestui oraș, Vladimir-Alexandru Bogosavlievici este, pentru călătoriile prin istoria Clujului, ghidul ideal. El reușește în paginile acestu ghid , să ofere informațiile esențiale despre cele mai importante monumente ale cetății.”, precizează Tudor Sălăgean, managerul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Ghidul „Re-descoperim Clujul” a fost lansat duminica trecută (27.11.2016, n.r.) la Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Traducerea în limba engleză a fost realizată de către Laura Zmicală. 

Redactor: Tia Sîrca

„Re-descoperim Clujul” vechiul cluj carte