Răsaduri de legume din soiuri românești, de vânzare la USAMV Cluj-Napoca

de | | 2 Minute

Răsaduri de legume din soiuri românești, de vânzare la USAMV Cluj-Napoca

De săptămâna viitoare putem cumpăra răsaduri de legume din soiuri românești de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca. Luni, 16 aprilie, serele din incinta USAMV se deschid pentru doritori, cu peste zeci de mii de răsaduri.

Astfel, se vor putea achiziționa răsaduri de tomate – soiurile Inimă de bou, crețe, de Buzău (circa 30.000 de răsaduri în total), ardei gras roșu, galben și kapia (1.500 de fire), vinete (1.000), gogoșari (500), țelină (500), ardei iute (300), dar și plante aromatice – busuioc, salvie, mentă, oregano (în total 300 de fire).

La sfârșitul lunii mai se vor putea cumpăra și răsaduri de alte plante aromatice precum: cimbru, cimbrișor, leuștean, tarhon, iar pentru perioada de vară-toamnă, USAMV ar putea pune la dispoziție și răsaduri de varză, brocolli sau conopidă.

Ghivecele sunt nutritive, de bună calitate, cu respectarea tuturor verigilor tehnologice. Dacă nu aveți posibilitatea de a planta răsadurile imediat, ele pot fi ținute până la două săptămâni în ghivece, fără a fi atacate de dăunători.

Toate răsadurile au fost plantate individual, în ghivece, din semințe românești. Prețul unic pentru fiecare răsad, indiferent de legume, este de 1,20 lei.

Vânzarea răsadurilor va avea loc, începând de luni, 16 aprilie, în intervalul orar 08.00 – 15.00, la serele din incinta USAMV Cluj-Napoca (accesul este mai facil pe pe la poarta nr. 2, de pe Strada Govora).

Persoane de contact pentru cei care vor să cumpere cantități mai mari de răsaduri: ing. Florica Măniuțiu (tel. 0730 662709) și ing. Horațiu Dezmirean (tel. 0726 – 301653).