500 de studenți participă la programul de Project Management în IT al UBB, susținut de AROBS

de | | 2 Minute

500 de studenți participă la programul de Project Management în IT al UBB, susținut de AROBS

În cel de-al treilea an la rând, AROBS Transilvania Software își propune să fie din nou alături de Universitatea Babeș-Bolyai și de tinerii dornici să învețe ce înseamnă să faci parte din comunitatea IT din Cluj-Napoca. AROBS sprijină în mod susținut educația și mediul academic și este una dintre firmele de IT din Cluj care susțin un program de Project Management în IT, program la care, în anul universitar 2019-2020, participă 500 de studenți din Cluj-Napoca.

În cei peste 20 de ani de existență pe piața IT din România, AROBS Transilvania Software a reușit să se specializeze în furnizarea de software services pentru industrii precum Travel & Hospitality, Automotive, Life Sciences sau Enterprises Solutions și să aducă împreună peste 850 de colegi în sediile din țară și de peste hotare.

La fel ca și în anii precedenți, pe parcursul unui semestru, mentori din cadrul AROBS – din cadrul diviziei Software Services, vor îndruma grupe de studenți în teme precum gestionarea unui proiect, ce înseamnă lucrul în echipă, comunicarea în cadrul echipei sau tehnici de prezentare.

curs ubb software services

Voicu Oprean, CEO al AROBS Transilvania Software, a salutat studenții participanți la deschiderea oficială:

Ceea ce doresc să îi sfătuiesc pe, probabil, viitorii mei colegi, care astăzi se află încă pe băncile școlii, este să profite la maxim de oportunitatea de învățare oferită de programul pe care îl lansăm astăzi, să se joace cu ideile, să le ducă dincolo de simpla execuție. Va fi un exercițiu de tehnică, de antreprenoriat, de cercetare, care va deschide perspective reale și o înțelegere foarte valoroasă în ceea ce privește tehnologia și industriile viitorului.”

Participând în acest program, studenții au șanse concrete să deprindă o mulțime de cunoștințe teoretice, dar și abilități practice atât de necesare pentru integrarea lor în piața muncii din Cluj-Napoca, mai exact în cadrul industriei IT din care doresc să facă parte. Noutatea în acest nou an universitar este dată de implicarea în program a FSPAC, dar și a altor companii de IT din Cluj.

În momentul de față, AROBS activează în birourile din Cluj-Napoca, Arad, Baia-Mare, Târgu-Mureș, Suceava, Iași și București, la care se adaugă filialele internaționale din Republica Moldova, Ungaria, Olanda, Belgia, Germania și Indonezia.