Proiectul Cei trei R: Reciclare, Recreare, Responsabilitate

de | | < 1 Minute

Proiectul Cei trei R: Reciclare, Recreare, Responsabilitate

ASOCIATIA PARINTE INFLORESTI va invita sa pafiicipati in perioada 6-12 octombrie, la proiectul „Reciclare, Recreare, Responsabilitate”  derulat in vederea informarii si educarii populatiei in ceea ce priveste colectarea selectiva si reciclare creativa.

Proiectul se va desfasura in doua etape, astfel:
in perioada 6-10 octombrie: adunarea de la populatie a obiectelor considerate nefolositoare din gospodarii, de catre un grup de voluntari; derularea unui proiect special dedicat gradinitelor din Floresti avand ca tema colectarea selectiva; sustinerea prezentarii „Reciclare, Creativitate” a dnei dr. ing. Ancuta Tiuc.

in perioada 11-12 octombrie: organizarea de ateliere de reciclare creativa la care se vor folosi materialele adunate de voluntari.

Prin acest proiect se urmareste invatarea unui comportament responsabil fata de mediul inconjurator, constientizarea sociala referitoare la colectarea selectiva a deseurilor si urmarile pozitive ale reciclarii lor, adica restabilirea echilibrului mediului si eficacitatea economica, prin economisirea resurselor si materiilor prime necesare productiei de produse noi. Mai multe detalii legate de acest proiect puteti gasi aici.

Mentionam faptul ca proiectul s-a realizat cu sprijinul Primariei si Consitiului Local Floresti. Printre partenerii Asociatiei Parinte inFloresti se numara: Garda de mediu Cluj, Scoala Gimnaziala ” Gheorghe Sincai ” Floresti, Centrul Educational Cuiburi cu Soare, Asociatia RoRec, Centru de voluntariat Cluj, SOS Bambini, Consulatul Onorific al Regatului Tarilor de Jos, firma S.C. Quatro Eco Salub, restaurant Samsara.

Parteneri media : Paprika Radio, Cluj.com, Calendarul magic.