4 proiecte din județul Cluj sunt semifinaliste în Campionatul de Bine

de | | 3 Minute

4 proiecte din județul Cluj sunt semifinaliste în Campionatul de Bine

Ajuns la ediția a V-a, Campionatul de Bine, organizat de singura platformă online din România unde donațiile sunt necomisionate – Bursa Binelui, și-a încheiat prima etapă a competiției cu un bilanț pozitiv: peste 31.000 de euro au fost atrași prin intermediul donațiilor individuale în doar 2 săptămâni.

68 de proiecte și inițiative sociale susținute de către 56 de organizații neguvernamentale și mulți alți oameni de bine au trecut în Semifinala celei de-a V-a ediții a Campionatului de Bine, etapă care se desfășoară anul acesta în perioada 19 decembrie 2017 – 15 ianuarie 2018.

Cele 4 proiecte din județul Cluj care sunt semifinaliste în Campionatul de Bine:

 • Proiectul „ACASĂ” – înscris de ONG-ul Life Education For All > Detalii și donații aici: https://goo.gl/PSeUQu
  „Proiectul își propune să ofere părinților copiilor bolnavi cronic, care au venituri modeste și locuiesc în afara Clujului, o locuință temporară pe perioada spitalizării sau a tratamentelor acestora care nu presupun spitalizare. De asemenea, ei vor beneficia gratuit de consiliere psihologica si activitati terapeutice.” 
 • Proiectul „Educația oferă egalitate de șanse” – înscris de Fundația Cartea Călătoare > Detalii și donații aici: https://goo.gl/dF1YcZ
  „Ne propunem să contribuim la creșterea calității educației primite de elevii nevăzători, prin accesibilizarea în format braille și Daisy text a unui număr căt mai mare de manuale din domeniile tehnice. În același scop, dorim să accesibilizam și alte materiale didactice cum ar fi reprezentarea tactila a unor grafice și figuri geometrice importante.
 • Proiectul „Abilitățile Contează” – înscris de Fundația Motivation Romania > Detalii și donații aici: https://goo.gl/LyjYtu
  „Ne propunem sa finantam 50 de kit-uri Abilitatile Conteaza pentru utilizatorii de scaune rulante. Cu ajutorul kit-urilor, aceste persoane vor primi informatii si instrumente de baza necesare mentinerii sanatatii si independentei in scaunul rulant.
 • Proiectul „Învață să reușești” – înscris de Fundația United Way Romania > Detalii și donații aici: https://goo.gl/pgwx8L
  „Programul integrat de educatie INVATA SA REUSESTI sustine 5000 de copii din medii defavorizate sa continue studiile si sa nu abandoneze scoala. In program implicam atat copii, cat si parinti, profesori, lideri din comunitate si voluntari, pentru a preveni abandonul scolar si a asigura accesul la educatie de calitate pentru copiii vulnerabili.”

4 proiecte din județul Cluj sunt semifinaliste în Campionatul de Bine

Care este procedura și cum se stabilesc proiectele câștigătoare

În Semifinala Campionatului de Bine fiecare proiect calificat trebuie să atragă donații în valoare de cel puțin 1.000 de lei de la 20 de donatori distincți, independent de donațiile și numărul de donatori atrași în etapa anterioară, cea a Sferturilor.

La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele 3 proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și al numărului de donatori. Premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câștigător. În cadrul celor patru ediții anterioare, donaţiile au depăşit suma de 275.000 de Euro, valoarea totală a premiilor acordate câștigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 60.000 Euro.

Prin intermediul Campionatului de Bine, Bursa Binelui încurajează organizațiile neguvernamentale să stabilească o relaţie constantă, pe termen lung, cu publicul larg, donaţiile individuale reprezentând în acest moment instrumentul de fundraising social cu cel mai mare potenţial de creştere în România.
Proiectele participante pot fi vizualizate pe BursaBinelui.ro, în secțiunea dedicată Campionatului de Bine:  https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Participanti?editionId=6&stageId=13

Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații.

Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, unica platforma online de donații necomisionate, dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.

Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

Regulamentul competiției și mai multe detalii pe www.bursabinelui.ro.