Construirea unei comunități mai puternice – Programe pentru studenți care depășesc educația profesională

de | | 2 Minute

Programe pentru studenți care depășesc educația profesională

O parte din motivul pentru care creșterea software development-ului are un impact major și în ceea ce privește comunitățile, este implicarea companiilor IT în dezvoltarea acestor comunități. AROBS concepe proiecte pe trei niveluri atunci când vine vorba de responsabilitatea socială, creând un impact prin inițiative de sănătate, inițiative ecologice și de educație, precum și prin crearea unui spațiu de implicare pentru angajați.

Focus pe educație

Când vine vorba de educație, proiectele desemnate țintesc nevoile specifice ale unui anumit segment. Proiectele create pentru persoanele în vârstă își propun să faciliteze integrarea lor în era digitală. Cele create pentru preșcolari își propun să ajute cu echipament vitale pentru continuarea educației. Iar multe dintre cele mai importante proiecte se concentrează pe facilitarea intrării studenților în piața muncii. Acea punte între educația formală și utilizarea practică a abilităților lor.

Colaborare cu universități

Proiectele educaționale vizează dezvoltarea oricărei comunități în care compania poate avea un impact, în special cele în care există birouri cu angajați locali, angajații fiind o parte foarte importantă a implicării. Prin urmare, de-a lungul anilor au fost dezvoltate inițiative educaționale cu impact real pentru studenți, datorită relațiilor puternice construite între universități, organizații studențești și companii.

Universitatea Babeș Bolyai – Cluj

AROBS a dezvoltat parteneriate cu multe universități din România, precum și din Cluj, datorită sprijinului profesorilor și al părților interesate. În Cluj există un program periodic, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai, creat pentru studenții care studiază matematică și informatică.

Studenți pentru IT – un program de 5 luni

Programul de 5 luni creat pentru acești studenți acoperă dezvoltarea abilităților tehnice, precum și dezvoltarea a soft skills. Studenții vor fi îndrumați de profesioniști în domeniul software development pe parcursul întregului program, unde se vor concentra pe dezvoltarea abilităților antreprenoriale, munca în echipă, comunicare și dezvoltarea profesională. La sfârșitul programului, toți studenții își vor putea testa abilitățile nou-dobândite printr-un test.

Programul începe în septembrie și se încheie la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor, dar chiar și după încheierea programului studenții participanți vor beneficia de sprijinul tuturor părților interesate.

O abordare diferită

Această abordare modernă a integrării studenților în piața muncii este una de câștig-câștig pentru studenți, precum și pentru fiecare parte interesată, implicată în crearea acestui program. Prin această inițiativă, nu numai că studenții dobândesc abilități esențiale, dar soluțiile la problemele viitorului vor fi găsite, de asemenea, mai rapid, având în vedere colaborarea puternică a universităților și a companiilor private.

AROBS

La AROBS, studenții sunt foarte apreciați pentru perspectivele și abordarea creativă în ceea ce privește abilitățile de problem solving. Prin urmare, există oportunități constante create pentru ei, prin care nu doar că sunt capabili să își creeze o carieră, ci și să facă parte din inițiative care îi aduc mai aproape de comunitatea lor.

Pentru a urmări toate oportunitățile pentru studenți, consultați AROBS ’Junior Academy.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.