„Pășește în munți…” | Program Transylvania Mountain Festival 2019

de | | 2 Minute

Program Transylvania Mountain Festival 2019

Transylvania Mountain Festival 2019 organizat în perioada 22-24 noiembrie 2019 cu sprijinul partenerului principal GARMIN Cluj și al Clubului Alpin Român Filiala Cluj anunță programul oficial al ediției din acest an din Cluj-Napoca.

Festivalul internațional montan din Cluj-Napoca care a încântat publicul prin abordarea modernă și prietenoasă a sporturilor și activităților montane revine cu un program și mai bogat pentru clujeni!

Programul TMF 2019 include:

 • 12 premiere naționale și internaționale de film. Producții de anvergură precum THE PATHAN PROJECT (Franța 2019) , THE PATAGONIA TRIPLE CROWN (Chile, 2019) – ambele premiate internațional și vestita serie REEL ROCK 14 (USA, 2019), vor fi prezente la Cluj-Napoca.
 • Prezentarea a două expediții românești:
  (1) Ascensiunea pe fața Sud-Estică a masivului Pumori
  (7161 m, Himalaya) denumit Călătoria Micului Prinț de către Romeo Popa, Zsolt Torok (†) și Teofil Vlad, ascensiune propusă pentru prestigioasa distincție Les Piolets d’Or în 2019.
  (2) Documentarul expediției pe fața Nord-Estică a masivului Chobutse, de echipa formată din Mihnea Prundeanu și Kyriakos Rossidis, denumit Full Time Challenge.
 • Exercițiul public de salvare montară cu suport aerian (elicopter) din 24 noiembrie (Duminică, ora 10:00) organizat de SALVAMONT Cluj pentru a conștientiza publicul asupra importanței acestei unități și aniversarea celor 50 de ani de existență. Acces liber.

TMF 2019 - Exercițiu de salvare montană

 • Expoziția de fotografie montană TMF2019 ce include 60 de lucrări expuse la Cercul Militar.
 • Expoziția comunității outdoor din regiune ce reunește asociații și cluburi de profil.
 • Aniversarea celor 25 de ani de SMURD Cluj prin prezența echipajului la eveniment și organizarea cursurilor de prim ajutor gratuite pentru public.
 • Expoziție tematică – La Lumière des Alpes – în cadrul Institutului Francez din Cluj-Napoca.
 • Proiecte speciale TMF Underground Experience pe tema snowboard-ului și speologiei.
 • Un set de 15 ateliere practice pentru publicul amator de natură și outdoor: fotografie, video, escaladă, tură cu bicicleta, drumeții.
 • Gala Transylvania Mountain Festival 2019 – în cadrul căreia se vor decerna distincțiile și trofeele pentru fotografie, film, inovare și activitate montană.

Maestrul de ceremonii al festivalului este dinamicul Bogdan Bob Rădulescu, fiind și el un fan al muntelui și sporturilor în natură.

Evenimentul se adresează practicanților de schi, escaladă, ciclism montan, alergare montană, canyoning, alpinism, speologie, parapantă și drumeție în natură, precum și amatorii de fotografie și video outdoor. Elevii și copiii beneficiază de activități distractive și educative, dedicate lor.

Programul complet » transylvaniamountainfestival.ro/program/

Organizator: Asociația TMF
Partener principal: GARMIN Cluj
Parteneri instituționali: Clubul Alpin Român, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, SMURD Cluj-Napoca, Institutul Francez Cluj-Napoca, Primăria Municipiului Cluj-Napoca
Parteneri: NKON, Insta 360, B-Life
Sponsori: Mountex, Outdoor4U, Centrala de Escalada, Zaiko Adventures, Alpine Tours, Ecouri Verzi
Parteneri producție eveniment și promovare: PMA Invest, Elf’st, The Genuines, Black Wolf
Parteneri media: cluj.com, Info Trafic, SKI & Outdoor Magazine, Zile și Nopți
Suport media: Radio Cluj, Cluj Webstory
Locații: Cinema Victoria, Cercul Militar, H33, Casino Centrul de Cultură Urbană, UBB-Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu.

Comunicat de presă