Program Cluj Arena Music Fest

de | | 2 Minute

Program Cluj Arena Music Fest

In ultimii ani tot mai multe formatii cunoscute ale lumii au concertat in Cluj. In perioada 7-8 iunie, pe Cluj Arena vor concerta legendarele trupe britanice Deep Purple si UB40. Cele doua formatii de rock, respectiv raggae vor sutine concerte alaturi de artisti romani cunoscuti, in cadrul evenimentului Cluj Arena Music Fest.

Program Cluj Arena Music Fest:

Vineri 7 iunie

Incepand cu ora 17:00:

Baniciu

Kappl

Lipan&Friends

Holograf

Semnal M

Proconsul

Compact

Bere Gratis

Deep Purple

Sambata 8 iunie

Incepand cu ora 17:00:

Smiley

Alex Velea

Stefan Banica Jr.

Antonia

Delia

UB40

 

UB40 este o trupa de raggae britanica formata in 1978 in orasul Birmingham. Trupa UB40 a devenit cunoscuta pe plan international, vanzand peste 70 de milioane de discuri, devenind astfel una dintre cele mai bine vandute trupe din lume.

Trupa a inceput ca un proiect intre mai multi prieteni din orasul Birmingham. Denumirea de UB40 a pornit de la un document eliberat de oameni pentru solicitarea de somaj din Marea Britanie. Asadar UB40 vine de la „Unemployment Benefit form 40” (Beneficii pentru someri, formularul 40).

In anul 2008, solistul Ali Campbell hotaraste sa paraseasca formatia, acesta fiind inlocuit de Duncan Campbell.

Trupa se compune din:

James (Jimmy) Brown – tobe
Duncan Campbell – solist
Robin Campbell – chitara principala, voce
Earl Falconer – chitara bass, voce
Norman Hassan – percutie, trombon, voce
Brian Travers – saxofon
Mickey Virtue – clape
Astro – n. Terence Wilson – percutie, trompeta, voce fundal

Printre cele mai cunoscute melodii interpretate de UB40 se numara „Red Red Wine”, „Can’t Help Falling In Love”, „Kingston Town”, „Here I am Baby”, etc.

Deep Purple este o formatie de rock britanica, infiintata in 1968, in Hertford, Anglia. Deep Purple este una dintre cele mai cunoscute si apreciate trupe de rock, iar de-a lungul anilor a cunoscut mai multe schimbari.

Trupa se numea initial Roundabout si cuprindea artistii: Ritchie Blackmore (chitara electrica), Rod Evans (voce), Nick Simper (chitara bas), Jon Lord (claviaturi) si Ian Paice (baterie). In 1968 trupa lanseaza albumul de debut Shades of Deep Purple, si chiar daca in Anglia albumul nu a fost foarte apreciat, in Statele Unite ale Americii atinge primele 5 pozitii.

In 1969 Rod Evans si Nick Simper parasesc trupa, iar in locul lor vin solistul Ian Gillan si basistul Roger Glove.

Dupa o despartire de 8 ani, in 1984 trupa Deep Purple se reinfiinteaza in formula ei clasica. Stilul nou abordat este muzica rock a momentului. In 1987 lanseaza albumul The House of Blue Light care s-a bucurat de succes.

Din 1989 pana in 1994, componenta formatiei traverseaza o noua perioada de instabilitate. In noua formula apar albumele Purpendicular (1996) si Abandon (1998). Albumul Bananas din 2003 este lansat in urma unor noi schimbari a membrilor trupei si a primit numeroase pareri pozitive de la critica de specialitate. In 2005 trupa a lansat albumul Rapture of the Deep.

In prezent trupa Deep Purple se compune din:

Ian Gillan – voce
Steve Morse – chitara
Roger Glover – basist
Don Airey – clape
Ian Paice – tobe