Cele mai cunoscute profesii care favorizează apariția cifozei

de | | 2 Minute

Cele mai cunoscute profesii care favorizează apariția cifozei

Afecțiune a coloanei vertebrale cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane, cifoza este favorizată inclusiv de practicarea unor anumite activități. Există profesii care prezintă un grad ridicat de risc în ceea ce privește apariția acestei curburi excesive a coloanei vertebrale în zona toracică, iar despre acestea vei afla mai multe din acest articol.

Lucrătorii în construcții

Probabil este cea mai predispusă categorie profesională la apariția unor probleme ale coloanei vertebrale, date fiind condițiile de muncă. Lucrătorii în construcții sunt expuși riscului de apariție cifozei din cauza unor poziții vicioase pe care sunt nevoiți să le adopte în timp ce lucrează, dar mai ales din cauza manipulării unor greutăți și echipamente grele. Acestea pot exercita presiune asupra coloanei vertebrale, iar aceasta este una dintre principalele cauze asociate cu cifoza.

Muncitorii în depozite și fabrici

Și de mișcările repetitive sau de manipularea constantă a unor încărcături este legată apariția acestei afecțiuni, deoarece acestea pot afecta postura coloanei vertebrale.

De asemenea, pozițiile statice sau neconfortabile pe care le adoptă în timpul lucrului, cum ar fi aplecarea înainte sau îndoirea în lateral pentru manipularea mărfurilor, pot contribui la apariția cifozei. Lipsa unor măsuri adecvate luate din timp poate agrava aceste probleme și poate crește riscul de dezvoltare a afecțiunilor spinale. Astfel, muncitorii din depozite și fabrici trebuie să fie conștienți de importanța menținerii unei posturi corecte și a aplicării tehnicilor adecvate de ridicare și manipulare a obiectelor pentru a preveni apariția cifozei și a altor afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Angajații care lucrează la birou

Sunt numeroase profesii care implică statul la birou pentru ore îndelungate, iar specialiștii în neurochirurgie identifică această cauză drept una dintre cele mai frecvente atunci când vine vorba de cifoza. Statul prelungit în fața computerului și pozițiile incorecte ale corpului pot determina slăbirea mușchilor spatelui și apariția cifozei, mai ales dacă postura nu este corectată și nu sunt adoptate măsuri de prevenire. Recomandările unui neurochirurg în ceea ce privește postura corectă, pauzele dese, mișcarea controlată la anumite intervale pot fi benefice în acest sens.

Șoferii de camion sau autobuz

Orele îndelungate petrecute la volan de către șoferii de autobuz sau camion pot conduce, de asemenea, la adoptarea unei posturi incorecte și la o presiune crescută asupra coloanei vertebrale, predispunând la dezvoltarea cifozei.

Muzicienii

Te-ai fi gândit la faptul că această categorie profesională ar putea fi predispusă unei afecțiuni de acest fel? Într-adevăr, anumite instrumente muzicale, cum ar fi vioara sau violoncelul, necesită adesea o postură a corpului înclinată în față sau în lateral. Poziția incorectă a coloanei vertebrale pe parcursul orelor lungi de practică și interpretare poate exercita presiune asupra acesteia, lucru care favorizează apariția cifozei.

Extrem de importantă în fiecare dintre aceste contexte devine conștientizarea riscurilor asociate, precum și adoptarea unor măsuri care să aibă drept obiectiv protejarea sănătății coloanei vertebrale. Întinderile regulate, adoptarea unei posturi corecte sau luarea de pauze regulate pentru odihna spatelui pot contribui la prevenirea apariției cifozei și la menținerea sănătății coloanei tale vertebrale.