Cum să eficientizezi procesul de vânzare

de | | 2 Minute

Îmbunătățirea procesului de vânzare reprezintă o provocare pentru majoritatea companiilor. Identificarea factorilor cheie este primul pas care trebuie realizat în acest proces. Factorii cheie principali care trebuie luați în considerare sunt: rata de conversie, timpul de conversie și volumul.

Totodată, există câteva provocări care pot apărea în timpul optimizării procesului de vânzare:

1. Date nearanjate

Atunci când un agent de vânzări se străduiește să identifice conținutul de vânzare, deseori nu este organizat iar toate datele relevante ajung să fie nearanjate și implicit necitibile.

2. Confuzia între echipe

Această problemă apare atunci când sistemele dintr-o organizație nu sunt conectate între ele, ceea ce va duce la un flux neorganizat de conținut.

3. Informații nesincronizate

Această problemă este prezentă atunci când agenții de vânzări obțin informații mai repede decât le pot procesa.

4. Ineficiență

Ineficiența se face prezentă atunci când reprezentanții de vânzări nu pot executa procesul de vânzare în termenul convenit.

La toate aceste provocări menționate mai sus, există o singură soluție: SFA (Sales Force Automation). Această soluție software este compusă din 3 elemente interconectate între ele: aplicația Back Office care va fi instalată pe serverul companiei, aplicația mobilă pe care o vor folosi agenți de vânzări și interfața cu sistemul de gestiune și contabilitate.

optimall comertul electronicOptimall SFA by AROBS a fost special concepută pentru a veni în ajutorul echipelor de vânzări care își doresc eficiență și automatizare. Această soluție software îți oferă acces în timp real la informații specializate pentru fiecare proces implicat în vânzarea de produse și servicii.

Dacă pe lângă vânzare cu ajutorul agenților de vânzări, realizezi și vânzarea în mediul online, îți recomandăm să folosești o soluție pentru integrare ERP cu magazinul online. Aceasta va facilita sincronizarea comenzilor, prețurilor, clienților, stocurilor dintre magazinul tău online și programul de gestiune.

Pentru informații suplimentare și o ofertă de preț, scrie-ne la adresa de email [email protected] iar noi te vom contacta în cel mai scurt timp.


Articol publicitar
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.