Administrezi procedurile payroll cu ajutorul unui soft de salarizare? Iată un checklist util

de | | 2 Minute

Administrezi procedurile payroll cu ajutorul unui soft de salarizare?

Administrarea procedurilor de payroll poate fi o sarcină descurajantă având în vedere fluctuațiile legislative și contextul social, motiv pentru care unele organizații, mai ales cele cu mulți angajați, utilizează un instrument dedicat: soft salarizare. Cu toate acestea mulți specialiști payroll încă se confruntă cu multe provocări la care trebuie să facă față. De aceea, pentru a veni în întâmpinarea specialiștilor din domeniul salarizării, am creat un „to do list” sau „checklist” pentru a îi ajuta să îndeplinească sarcinile cu promptitudine.

Desigur că această listă probabil nu va răspunde tuturor necesităților, deoarece în funcție de politicile interne de salarizare, industria în care activează compania și numărul de angajați procedurile sunt diferite.

1. Chiar dacă folosești un soft salarizare, verifică în prealabil dacă acesta a fost actualizat cu ultimele noutăți legislative. Este primul pas care te va ajuta să calculezi corect salariile și să elimini erorile;
2. Asigură-te că sistemul payroll a înregistrat corect orele lucrate de angajați, verifică orele suplimentare și sistemul de bonificații / comisioane. Nu uita de concedii, deoarece pot influența dramatic calcul salarial;
3. Calculează reținerile salariale sau plățile în avans dacă este cazul;
4. Emite toate plățile necesare – salariile, taxele și impozitele;
5. Generează statele de plată și fluturașii de salarii;
6. Emite rapoartele – atât cele interne, cât și cele necesare pentru instituțiile statului.

Organizarea, cheia spre eficiență în payroll

Chiar dacă toate sarcinile sunt digitalizate cu ajutorul unui soft salarizare, în payroll, ca în oricare alt demers, organizarea este cheia spre eficiență. Dacă ai tendința să te lași copleșit de volumul de lucru, o listă în care să notezi toate sarcinile pe care le ai de îndeplinit va fi de un real ajutor. Prioritizează-le în funcție de importanța lor și asigură-te că nu treci la o sarcină nouă până ce nu ai finalizat-o pe cea precedentă.

În procesul de salarizare păstrarea evidenței exacte și complete asupra tuturor proceselor este vitală. Detaliile fac diferența. Un singur aspect greși, oricât ar părea de neimportant, poate influența major toate calculele. Nu doar că vor apărea nemulțumiri în rândul angajaților, dar pot implica și consecințele negative la nivel legal.

Sistemele de software de salarizare eficientizează munca

Digitalizarea procedurilor de salarizare îl ajută pe specialistul payroll să își îndeplinească sarcinile mai eficient. O soluție software cu experiență în automatizarea calculelor salariale este dp-Payroll al companiei UCMS by AROBS. Aplicația procesează peste 17% din salariile din mediul privat din România și are o experiență de 24 de ani. Află funcționalitățile aplicației pe https://truehr.ro.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.