Provocări inedite: explorează tehnologiile de printare 3D în Cluj

de | | 3 Minute

Provocări inedite: explorează tehnologiile de printare 3D în Cluj. Cum se ajunge de la idee la produs 

Știați că în Cluj sunt disponibile servicii de printare 3D care fac posibilă realizarea oricărui tip de produs și care se adresează oricărui domeniu de activitate?

Studioul 3D Mini Me este cel care a lansat Clujului provocarea de a cunoaște beneficiile tehnologiei 3D fiind unicul studio din oraș care oferă servicii complete de printare și imprimare 3D. Aici veți găsi imprimante 3D, filamente 3D punând la dispoziție servicii de printare 3D prin intermediul tehnologiilor FDM, DLP și Binder Jetting, precum și servicii de scanare 3D.

Printare 3D în Cluj

Despre printarea 3D în era digitală, în Cluj

Datorită acurateții realizării produsului finit, a paletei largi de materiale pe care se poate realiza printarea, dar și a rapidității operațiunilor, printarea 3D are o largă răspândire în industrie, în realizarea machetelor, dar și pentru afacerile mici și mijlocii.

Binder Jetting – tehnologie unică în Cluj

Studioul Mini Me utilizează procesul Binder Jetting, o premieră pe țară, care pe baza pudrei compozite și a culorii coagulează materialele – de obicei nisip sau ceramică – oferind un produs final realist, multiculor, la o scară redusă. Datorită capacității de precizie excepționale, acest proces este folosit de designeri și de arhitecți pentru realizarea machetelor și a prototiparelor.

Celelalte două tehnologii folosite de Studioul Mini Me – FDM ȘI SLA – sunt de ultimă generație și sunt deja consacrate la nivel internațional în acest domeniu. Disponibile în câteva țări occidentale, cele două tipuri de tehnologii de printare 3D nu doar că reprezintă un produs inovativ în țara noastră, ci pune la dispoziție o paletă variată de servicii de care beneficiază cu succes astăzi arhitecții, colecționarii, dar și pasionații de tehnologie.

Fused Deposition Modeling versus Stereolithography. O scurtă introducere

FDM ( Fused Deposition Modeling) este o metodă de printare 3D care utilizează filamentele 3D pentru a se obține obiectul dorit. În prezent, printarea în 3D prin intermediul acestei tehnologii se poate realiza pe materiale precum PLA, ABS, PLA Copper, PLA Brass, PLA fosforescent, PETG și Nylon, însă la cerere se poate realiza printarea pe aproape orice tipuri de filamente noi.

A treia tehnologie, cunoscută în terminologia de specialitate ca SLA (Stereolithography), utilizează lumina pentru a realiza cu fidelitate, în formă realistică, obiectul dorit. SLA folosește un anumit tip de rășină fotopolimerică, care la Studioul Mini Me este disponibilă în două variante – standard de culoare gri și cea castabilă, de culoare galbenă.

Printare 3D în Cluj

Cum se ajunge de la idee la produs?

Cei care doresc să testeze sau să apeleze la beneficiile acestor servicii au ocazia să realizeze propriile produse în 3D prin descărcarea software-ul de modelare, disponibil în mod gratuit pe site-ul 3dminime.ro.

De asemenea, cei care sunt mai îndrăzneți și mai hotărâți pot testa și controla individual procesul printării 3D pentru că sunt imprimante disponibile și pentru vânzare. Recomandarea Studioului Mini Me este modelul Finder, o imprimantă de mici dimensiuni care oferă o paletă largă de avantaje raportat la prețul destul de mic (2750 de lei).

Dincolo de aplicabilitate și de aspectul practic, rezultatele tehnologiei 3D înseamnă nu doar posibilități nelimitate de creație, ci și încurajarea inovației. Merită așadar să explorăm, să testăm și să ne bucurăm de multiplele avantaje ale acestei tehnologii.

Contact 3D Mini Me Cluj: 

Telefon: +40 749 955 748
E-mail: [email protected]
[email protected]
Website
Facebook

Printare 3D în Cluj