Expoziție de artă pe Bd. Eroilor: „Prin ochii ei” | Campania 16 zile de activism împotriva violenței de gen

de | | 2 Minute

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2021, Institutul Român pentru Pace (PATRIR) alături de Alianța Clujeană | Cluj Alliance | Kolozsvári Szovetség (un grup de ONG-uri, instituții, autorități, companii private și persoane fizice) organizează expoziția publică de artă „Prin ochii ei”. Evenimentul are loc pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, iar organizatorii își propun să prezinte lumea din punctul de vedere al fotografelor care au răspuns unui apel public.

Este „perspectiva feminină” atât de diferită de „perspectiva masculină”? Aceasta este întrebarea la care ne dorim să răspundem prin colectarea fotografiilor și analizarea modul în care văd lumea artistele.

„Prin ochii ei” nu este o expoziție despre stereotipuri feminine. Aceasta este o expoziție despre realitate, sentimente simple, activități, chipuri de zi cu zi. Vă invităm să parcurgeți această expoziție, să vă bucurați de ea, să vedeți chipurile și culorile frumoase prin ochii unor femei fotografi extrem de talentate: Cristina Baldovin, Ana Maria Prelipcean, Nóra Horváth, Luiza Marinaș, Cristina Garlesteanu, Mariana Scubli, Sebastiana Joicaliuc, Ana Creangă, Thi Huong Vu, Gabriela Ilie, Camelia Muntean, Cristina Hurduiala, Andreea Boros, Oana Zaulet.

Expoziția publică „Prin ochii ei” face parte din „Campania de 16 zile de activism împotriva violenței de gen – Împreună pentru Cluj | Cluj Unites | Egyutt Kolozsvárért ”. Pe parcursul celor 16 zile (25 noiembrie – 10 decembrie) campania va desfășura o gamă largă de evenimente și activități în Cluj-Napoca, dar și la nivel internațional cu scopul de a combate violența împotriva femeilor și de a strânge fonduri pentru adăposturile de femei din Cluj împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC).

Mai multe informații despre expoziție și evenimentele campaniei: https://www.facebook.com/16zile

Program 16 Zile


Comunicat de presă