Primul STUDIO DE OPERA la Cluj

de | | 2 Minute

Primul STUDIO DE OPERA la Cluj

Primul Studio de Opera înființat la Cluj-Napoca își începe activitatea

Născut din nevoia de afirmare a tinerelor talente ale artei lirice, STUDIOUL DE OPERĂ, un deziderat mai vechi al Clujului muzical, a luat ființă anul acesta în cadrul instituției Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Studioul va dezvolta o agendă proprie de spectacole destinate adulților dar și copiilor, ce vor fi jucate în special în program matineu, dorința conducerii Studioului și directorului Marius Vlad Budoiu fiind aceea de a reînvia vechiul ritual al clujenilor de a-și umple diminețile de sâmbăta cu un program de operă. Sunt vizate de asemenea reprezentații în spații alternative și deplasări în localități din județul Cluj și zonele limitrofe, fapt care devine posibil odată cu crearea acestei resurse artistice alternative, aflate dispoziția Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Succesul audiției pentru selecția celor dintâi beneficiari ai Studioului, ce a avut loc în luna februarie a.c., a confirmat, prin larga participare a candidaților proveniți din centrele Cluj, Timișoara, București și Iași, că această inițiativă vine în întâmpinarea unei mari nevoi existente la nivel național, România fiind recunoscută la nivel global ca o bună pepinieră de voci care furnizează talente de excepție celor mai mari scene ale lumii.

Grație colaborării cu dl. prof.dr. Francisc Fuchs care a preluat sarcina pregătirii muzicale a primelor titluri, sâmbătă 3 mai 2014, ora 10:30, vor putea fi urmărite pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, în premieră extraordinară, două titluri Mozartiene: ”Bastien și Bastienne” și”Impresarul”.

Noutatea care cu siguranța va bucura melomanii, este aceea că accesul în cadrul studioului este deschis oricărei persoane talentate și care posedă cunoștințe ale artei vocale și scenice, nefiind condiționat de studii formale sau diplome.

Organizatorii nutresc speranța că produsele artistice ale acestui Studio, care și-a confirmat deja utilitatea în ceea ce privește susținerea afirmării tinerelor talente, să fie primite cu bucurie și aplauze de publicul clujean, pe care îl invită să fie prezent la acest moment istoric al debutului activității STUDIOULUI DE OPERĂ al  Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.