Primăverile la Cluj sunt cele mai frumoase!

de | | 3 Minute

Primăverile la Cluj sunt cele mai frumoase!

Toate anotimpurile-s frumoase la Cluj, dar parcă primăverile sunt extraordinare la noi. Aerul curat, înfățișarea melancolică dată de clădirile istorice, și tinerețea veșnică pe care miile de studenți o împart cu orașul trezesc în orice spirit romantic sau mai puțin visător un soi de fascinație inexplicabilă. Soarele blând luminează molcom fațadele clădirilor și străzile, mângâind cu o tandrețe părintească fețele trecătorilor. Parcă nici zgomotul de pe șantierele aflate la orice pas nu este deranjant. Acompaniat de verva străzii, a trecătorilor, a teraselor care se instaurează cu  încredere în piețele orașului, zgomotul lucrărilor de reamenajare se pierde în acest amalgam al primăverii.

Primăverile la Cluj sunt cele mai frumoase

 

Suntem oameni norocoși – avem ierni blânde și primăveri încântătoare. În Cluj, vremea este favorabilă pentru orice suflet aflat în căutarea inspirației, a liniștii, și a relaxării. Poate din acest motiv clujenii sunt oameni atât de creativi, calmi și ospitalieri. Sau poate așa sunt ei de la origine, iar vremea nu face decât să accentuieze aceste calități.

Primăverile la Cluj sunt cele mai frumoase

Vremea în anotimpul primăverii a fost mereu prietenoasă și a îndemnat la gesturi romantice. În anii trecuți, la fel ca și acum, oamenii îndrăgostiți ies la frumoasa și obișnuita plimbare aducătoare de liniște și de gânduri pozitive. Îndiferent de vârstă, primăvara ne acaparează într-un minunat fel, într-un mod total, la fel ca o iubire eternă.

Primăverile la Cluj sunt cele mai frumoase

Răsăriturile și apusurile primăverii în Cluj vestesc apropierea călduroasă a unei veri provocatoare. Fără a-și pierde caracterul caprios, sfecific oricărei primăveri, lunile de martie la Cluj sunt îmblânzite de arhitectura eclectică a clădirilor, de calmul ruinelor din epoca romană din centru, de sinceritatea piețelor care stăpânesc orașul, dar și de aleile pustii în ceasurile dimineții.

Primăverile la Cluj

Primăverile la Cluj

Frumusețea primăverii la Cluj transpare din vestimentația locuitorilor aleasă cu bun gust, din aroma de cafea care îmbălsămează clipele răcoroase ale dimineților, din șarmul ieșirii la cinematograf la orele amiezii, din agitația eliberatoare de la orele 18:00, atunci când clujenii ies de la serviciu și se grăbesc să ajungă acasă. Farmecul primăverilor la Cluj sunt date de priveliști care-ți fură un zâmbet și îți fac ziua mai bună!

Primăverile la Cluj

 

Veronica Onea, redactor Cluj.com
Imagini:  Liviu Ardelean, Mihail Onaca, Alina Bara, Matei Andrei, Milo Moi.