de | | 1 Minute

Anotimpul renasterii vine la fel peste tot, dar noua ne place sa credem ca la Cluj e mai frumos. Sau, hai, mai deosebit, ca sa nu suparam pe nimeni. E ceva in modul in care se trezeste orasul la viata, fapt care il transforma intr-un loc minunat. Daca ar fi sa facem o recomandare celor din tara sau din strainatate, le-am spune sa viziteze Clujul primavara, pentru a intelege mai bine despre ce vorbim.

O fi de la ghioceii care au sosit deja? Posibil, dar sigur au aparut si in alte locuri. Da, dar in alte orase nu au aparut ghiocei clujeni, care nu se grabesc niciunde.

O fi de la faptul ca dragul nostru Cluj e oras universitar, iar studentii umplu strazile de vitalitate? Probabil conteaza si asta. In alte anotimpuri studentii n-ar misuna prin oras, dar aici odata cu venirea primaverii, nu se mai grabesc sa ajunga in camine.

O fi de la comerciantii de martisoare, care au aparut inca de la mijlocul lui februarie? Chiar, ati observat ca in ultimii ani, martisoarele se grabesc sa apara? Sunt precum colindele care incep din noiembrie. Nu ca ar fi ceva rau in asta, dar noi, in Ardeal, nu ne prea grabim.

O fi de la terasele care se deschid imediat ce se incalzeste putin afara? Poate ca da. Nimic nu e mai placut decat sa stai la o cafea pe o terasa din Piata Muzeului si sa lasi timpul sa treaca pe langa tine.

O fi de la renasterea Parcului Central? O fi de la culorile care invadeaza orasul? O fi de la zambetele de pe fetele oamenilor?

O fi de la toate… dar ce e de retinut este ca merita sa traiesti, macar o data in viata, o primavara la Cluj.