Prezența angajaților, ușor de monitorizat cu un program pontaj

de | | 3 Minute

În era tehnologiei, companiile își pot gestiona mult mai ușor operațiunile administrative complexe cu instrumente digitale precum program pontaj și soft salarii. Prin integrarea unor astfel de soluții, poți planifica cu ușurință turele și locul din care muncește fiecare. 

Această modalitate îți asigură colectarea datelor de prezență printr-un program pontaj, pentru a fi folosite la calculul salarial precis cu ajutorul unui soft salarii.

Redu timpul petrecut cu sarcinile administrative

Un program pontaj reduce semnificativ timpul necesar departamentului de resurse umane și managerilor pentru comunicarea cu angajații în privința programului de muncă. Printr-un program pontaj, fiecare angajat își poate vedea programul pe care trebuie să îl respecte și își poate vizualiza zilele rămase din concediul de odihnă. Prin urmare, nu mai este nevoit să aibă un schimb îndelung de mail-uri sau apeluri cu superiorul sau specialistul HR pentru astfel de informații.

Integrează un soft salarii cu aplicația de monitorizare a prezenței

Un beneficiu esențial al unui program pontaj este capacitatea de a colecta datele de prezență ale tuturor angajaților, indiferent de modul de lucru. De aceste informații se va ține cont în procedurile de salarizare lunare, efectuate cu un soft salarii. Există multe modalități prin care angajații se pot ponta la sediul companiei sau în diferite puncte de lucru. Spre exemplu, pentru a intra la birou, aceștia pot folosi un card de acces printr-un sistem de tip punch-in punch-out. Datele de prezență pot fi precompletate de specialistul HR într-un program pontaj, pentru ca ulterior să efectueze modificări dacă este necesar.

Totodată, fiecare angajat își poate trece pontajul în sistem, pentru ca informațiile să fie folosite ulterior într-un soft salarii. Și în acest caz, responsabilul din departamentul de resurse umane va interveni dacă au existat zile de concediu medical, zile de concediu de odihnă, absențe, ore suplimentare efectuate sau altele. Indiferent de metoda utilizată, un program pontaj poate raporta în mod eficient dacă programul stabilit a fost respectat.

Digitalizarea acestor proceduri nu numai că înlocuiește calculele manuale, ci și reduce riscul erorilor umane, ambele fiind costisitoare pentru orice organizație.

Protejarea datelor confidențiale cu sisteme de încredere

Există un motiv întemeiat pentru care informațiile angajaților sunt securizate și protejate prin diverse modalități. Acestea conțin date sensibile, inclusiv detaliile de contact ale angajaților, informații contractuale și alte aspecte confidențiale. Personalul de resurse umane și salarizare are responsabilitatea de a menține integritatea și confidențialitatea acestor informații. Soluții inovatoare precum program pontaj sau soft salarii, pot fi configurate astfel încât doar anumite persoane să aibă acces la datele despre angajații. De asemenea, se pot alege pentru fiecare utilizator în parte al sistemului zonele în care are acces și ce anume poate modifica. Permisiunile utilizatorului ar trebui să fie un aspect important în orice soft salarii sau program pontaj.

Generarea unor rapoarte specifice

Unul dintre avantajele importante ale unui program pontaj este capacitatea de a putea genera rapoarte corecte și precise într-un mod simplu, intuitiv. Un sistem performant îți permite să configurezi diverse rapoarte care sprijină munca mai multor departamente, contribuind la un flux rapid al proceselor administrative.

Alege dezvoltarea business-ului tău cu soluții digitale de la UCMS by AROBS

Integrarea unui program pontaj cu un soft salarii va reduce semnificativ volumul de muncă al specialiștilor HR din organizația ta. Soluțiile software dezvoltate de UCMS by AROBS eficientizează activitatea companiei tale, minimizează birocrația și te ajută să economisești timp și resurse materiale pe termen lung.

True HR și dp-Payroll sunt două aplicații complexe dezvoltate de UCMS by AROBS, fiecare având în componență câte 19 funcționalități distincte. Programele lor sunt intuitive și sunt inovate constant, pentru a răspunde la nevoile care apar în mediul profesional. Pentru a afla mai multe despre cum îți pot fi de folos, contactează specialiștii UCMS by AROBS prin email la [email protected] sau prin telefon la 0720 534 424.


Articol publicitar
Noutăți UCMS by AROBS: AICI.