Topul orașelor cu cele mai mari prețuri de intrare la ștrand: Cluj-Napoca, pe podium

de | | 3 Minute

Topul orașelor cu cele mai mari prețuri de intrare la ștrand: Cluj-Napoca, pe podium

Pe măsură ce temperaturile ridicate ale verii atrag mulțimile în căutarea unui răgaz răcoritor la ștrandurile din oraș, localitățile în care găsim câte un refugiu devin destinații preferate pentru locuitorii lor sau pentru cei din împrejurimile locurilor. 

Cu toate acestea, în timp ce relaxarea pe șezlong și bucuria apei răcoroase din piscine sunt încântătoare, un aspect descurajator poate fi prețul de intrare la ștrand, care poate varia considerabil în funcție de oraș. În plus, unei zile petrecute la piscină se mai adaugă cheltuieli pentru parcare, răcoritoare, mâncare, uneori chiar și pentru șezlong. 

În acest sens, echipa de la Clubul Copiilor a realizat o analiză a costurilor de intrare la ștrandurile din orașele reședință de județ din țară. Au fost incluse în analiză costurile de intrare pentru o zi de weekend la ștrandurile sau aquaparkurile din orașele reședință de județ din țară. 

„În orașele în care oferta locală este variată am selectat ștrandul cu cel mai mic preț de intrare. De precizat că din clasamentul nostru am exclus Constanța, deoarece prezența mării îl transformă într-o destinație preferată pentru litoral, iar orașul nu dispune de niciun ștrand.”, spune Clubul Copiilor

Orașele cu cele mai mici prețuri de intrare la ștrand

În urma analizei, Clubul copiilor a clasat pe lista costurilor de intrare la ștrandurile din țară un ștrand din Drobeta-Turnu Severin ca fiind cel mai ieftin ștrand din România, cu o taxă de intrare de 5 lei pentru adulți. La ștrandul municipal din Drobeta-Turnu Severin, copiii sub 10 ani și pensionarii au acces gratuit de luni până joi, iar în weekend plătesc o taxî de doar 3 lei. 

Topul orașelor cu cele mai mari prețuri de intrare la ștrand Cluj-Napoca, pe podium clasament (1)

             Valoarea reprezintă tariful minim de intrare în ștrand/aquapark pentru un adult, într-o zi de weekend

Pe lista celor mai ieftine ștranduri din orașele de reședință de județ din țară urmează ștrandul Zsögödi (Băile Jigodin) (10 lei taxă intrare), Iași (ștrandul Municipal Aqua Center) și Bistrița (ștrandul Codrișor) (11 lei taxă de intrare pentru adulți), și Sibiu, Deva și Râmnicu Vâlea (15 lei taxă de intrare).

Orașele cu cele mai mari prețuri de intrare la ștrand

La polul opus, orașele în care este cel mai costisitor să faci o vizită la ștrand sunt Brașov, unde în prezent singura opțiune de ștrand este Paradisul Acvatic, unde un bilet de intrare în weekend costă 95 lei (Ștrandurile Noua și Cibo sunt închise momentan). 

Ce-i drept, complexul de agrement Paradisul Acvatic din Brașov oferă mult mai multe facilități și oportunități de distracție față de un ștrand obișnuit și dacă ne uităm la cele peste 11000 de recenzii preponderent pozitive din Google Maps, turiștii sunt mulțumiți de acesta.” – Clubul Copiilor

În aceeași situație se află și Botoșaniul, care ocupă locul al doilea deoarece singura opțiune unde cei din zonă se pot răcori este la Cornișa Aqua & Sport, cel mai mare parc regional de agrement din Moldova. Taxa de intrare este de 70 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copii. 

Pe podium, locul al treilea este ocupat de ștrandurile din Cluj-Napoca și Galați, unde pentru o zi de bălăceală vizitatorii plătesc 60 de lei intrare pentru adulți și 40 de lei pentru copii (ștrandul Clujana și Plaja Dunărea Galați).

Ștrand Clujana (2)

Pe Cluj.com găsiți lista ștrandurilor din Cluj cu taxele de intrare și alte detalii ➾ Ștranduri Cluj

Clasamentul orașelor și prețul aferent intrării la ștrandul local

*este afișat cel mai mic preț pentru orașele cu mai multe ștranduri

*nu există ștranduri momentan deschise în orașele Alba-Iulia, Slobozia, Constanța, Ploiești, Buzău și Tulcea conform analizei Clubul Copiilor

Topul orașelor cu cele mai mari prețuri de intrare la ștrand Cluj-Napoca, pe podium clasament (1)

Topul orașelor cu cele mai mari prețuri de intrare la ștrand Cluj-Napoca, pe podium clasament (1)

Mai multe informații despre analiza celor de la Clubul Copiilor găsiți la ei pe site.

Sursă foto: Clubul Copiilor, Ștrand Clujana, Bazinul Olimpic – Complexul de Natație Cluj