Premierele proiectului Fresh Start deschid stagiunea la Reactor

de | | 3 Minute

Premierele proiectului Fresh Start deschid stagiunea la Reactor

All over your face: 1 și 2 septembrie, ora 20:00
Docuanimal: 10 și 11 septembrie, ora 20:00

După o vară cât se poate de productivă, proiectul Fresh Start – rezidențe de creație se pregătește să își disemineze rezultatele: două noi premiere vor deschide stagiunea 2016-2017 la Reactor de creație și experiment!

Fresh Start a început în luna iulie, cu două echipe de tineri absolvenți de teatru de la facultățile de profil din Cluj și Târgu Mureș și doi mentori cu experiență în teatrul documentar (David Schwartz), respectiv, performance (Sinkó Ferenc). După două săptămâni de lucru în care s-au primit noțiuni despre specificul unui spectacol documentar și al unuia performativ, mentorii au plecat, iar rezidenții au continuat să ridice cele două spectacole. Acum, acestea sunt, în sfârșit, gata să fie prezentate publicului.

Fresh Start e un proiect inițiat de Reactor de creație și experiment Cluj, aflat anul acesta la prima ediție, care urmărește să faciliteze intrarea tinerilor absolvenți de teatru pe piața muncii, prin acordarea sprijinului de care au nevoie pentru a lucra, a experimenta și a intra în contact cu metode noi de a face teatru.

Premierele vor fi urmate, în luna octombrie, de un turneu al celor două producții în alte spații independente din țară: Teatru Fix din Iași și MACAZ din București, precum și la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș.

Joi, 1 septembrie, ora 20:00 – avanpremieră
Vineri, 2 septembrie, ora 20:00 – premieră

ALL OVER YOUR FACE
Un spectacol de Botond Nagy
Cu: Paula Rotar, Denisa Blag, Ioana-Maria Repciuc

Scenografia: Valentin Oncu
Costume: Sorana Oltean
Coregrafia: Știan Ionuț-Claudiu
Lightning Design: Erőss László
Coloana sonoră: Botond Nagy
Mentor: Sinkó Ferenc
Mulțumiri speciale: küb_beat

Am fi putut să facem un spectacol în care să vorbim despre violență, moartea unui întreg popor, despre dragoste și singurătate. Teme vaste. Și apoi am început să vorbim despre lucrurile mărunte ale vieții. Despre fricile, visele, familiile, bucuriile, poveștile de zi cu zi. Și, fără să vrem, am vorbit despre noi înșine.

Este un studiu pe tema tinereții, a relațiilor pe care le purtăm cu noi toată viața… povești din tinerețe cu o bătaie de inimă spre viitor, cu un vibe sau o liniște în prezent și totodată o revoltă împotriva decepției de viață.
Un living room. Niște microfoane. Un pahar de vin, paradă haute-couture. Sinceritate, libertatea clipei. A spune povești. Dar ce, noi vrem neapărat să facem teatru?

„Haideți fetelor, dansăm, dansăm!” Sau doar Spune-mi că mă iubești…

O producție Reactor de creație și experiment, în cadrul proiectului Fresh Start
Recomandat: 18+

________________________________________________________________________________

Rezervări: 

Avanpremiera: joi | 1 septembrie | ora 20:00
www.reservr.net/u/reactor/event/mVRdkoFlnhlPvbIF

Premiera: vineri | 2 septembrie | ora 20:00
www.reservr.net/u/reactor/event/J4NYgD9Qz7PRPvgn

Bilet întreg: 20 lei
Bilet studenți: 12 lei

Sâmbătă, 10 septembrie, ora 20:00 – avanpremieră
Duminică, 11 septembrie, ora 20:00 – premieră

DOCUANIMAL – Un spectacol despre conviețuirea oamenilor cu animalele

Regia: Olga Macrinici
Cu: Andreea Ajtai, Oana Nemeș și Paul Sebastian Popa
Dramaturg: Emőke Bodor
Scenograf: Denisa Berceanu
Mentor: David Schwartz

Sunt animalele ființe inferioare oamenilor? Știm întotdeauna care sunt necesitățile animalelor noastre? Le acordăm suficientă atenție? Care este motivația noastră reală atunci când ne alegem un șarpe, o iguană sau un câine ca și animal de companie?

Acestea sunt câteva dintre întrebările la care spectacolul DOCUANIMAL încearcă să răspundă, surprinzând atitudinea și poziția oamenilor în relație cu animalele pe care le întâlnim în fiecare zi.

Realizat în urma unui proces de documentare, spectacolul s-a construit pe baza materialelor obținute în interviuri cu persoane a căror activitate implică direct animalele: medici veterinari, terapeuți, angajați la pet shop, instructori canini, biologi și activiști în domeniul protecției animalelor, precum și din poveștile oamenilor de lângă noi, a căror viață s-a schimbat odată cu apariția unui animal de companie.

O producție Reactor de creație și experiment, în cadrul proiectului Fresh Start

Rezervări:

Avanpremiera: sâmbătă | 10 septembrie | ora 20:00
www.reservr.net/u/reactor/event/mBGdxnzFzrYsPJZD

Premiera: duminică | 11 septembrie | ora 20:00
www.reservr.net/u/reactor/event/VL9Xb9uCu8IUuQua

Bilet întreg: 20 lei
Bilet studenți: 12 lei
______________________________________________

Proiectul Fresh Start – Rezidențe de creație este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă pentru conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Fresh Start e realizat de asemenea cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.