Premiera – eveniment la Opera Nationala: Don Quijote

de | | < 1 Minute

Duminica, 15 martie, ora 18.30 sunteti invitati la premiera spectacolului de balet „Don Quijote” la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca, de Ludwig Minkus. Indelung asteptatul eveniment artistic va readuce pe scena teatrului liric clujean un fascinant spectacol al aventurilor cavaleresti, cu un puternic iz spaniol. Coregrafia si regia artistica sunt semnate de Felicia Serbanescu, iar adaosurile muzicale vor fi ochestrate sub bagheta maestrului Adrian Morar.

Bazat pe romanul „Don Quixote de la Mancha” de Miguel de Cervantes, spectacolul de balet a fost pus pentru prima oară în scenă la Viena, în anul 1740, și a cunoscut mai multe variante și adaptări de-a lungul timpului, în funcție de teatrele în care a fost jucat. Spectacolul a rămas la fel de exploziv și tânăr, caracterizat de un optimism inedit și o punte între trăirea cotidiană și puritatea visării.

Baletul în două acte și un prolog va spune, pe pașii dansanți ai Corpului de balet clujean, eterna poveste de aventură și dragoste a bravului Don Quijote, mereu visător la strălucitoarea Dulcineea și însoțit în incursiunile sale de fidelul Sancho Panza. Distribuția îi include pe primii balerini Andreea Jura, Dan Haja, Radu Sântimbrean, Vlad Maier, Anamaria Boancă, Valentin Mihăilă, Rodica Bacoui, Dorina Lucaciu, Doina Anamaria Florea, Adelina Filipaș, Laura Pop, Romulus Petruș, Anamaria Boancă, Mircea Cădariu, Marius Toda și Daniel Moga.