Premiera in Cluj: de azi, biletele de calatorie se pot cumpara prin SMS!!

de | | 3 Minute

Premiera in Cluj: de azi, biletele de calatorie se pot cumpara prin SMS!!

Incepand cu 18 iunie 2014, biletele de calatorie pentru transportul urban si metropolitan se pot cumpara rapid si usor trimitand un SMS la 7478.

Orice clujean sau turist care detine un telefon mobil poate sa achizitioneze bilete de calatorie apeland la acest sistem care urmareste sa faciliteze accesul calatorilor la mijloacele de transport in comun. Grijile ca nu vei gasi o casa de bilete deschisa sau ca nu mai ai timpul sau banii necesari la tine vor disparea!

Momentan, exista mai multe optiuni din care poti sa alegi, in functie de necesitati. Iata pasii necesari pentru a achizitiona un bilet de calatorie:

1. Trimite un SMS (mesaj text) la numarul 7478 care sa contina codul optiunii dorite.
2. Asteapta sa primesti un mesaj de confirmare a platii si codul alocat biletului cumparat – acest mesaj trebuie pastrat pentru control!

Termenul de valabilitate al biletului va fi specificat in mesajul primit. Un exemplu de mesaj de confirmare:

Abonamentul 24 ORE pe toate liniile urbane a fost activat. Valabil pana la 14:19 in 19/06/2014. Cost total:2,60 eur+TVA. Cod confirmare ABC01

Optiunile de calatorie disponibile in acest moment pentru plata prin SMS a transportului in comun sunt urmatoarele (asa cum apar ele pe http://ctpcj.ro/sms )

Urban- Cluj-Napoca
1. Vrei sa platesti 1 CALATORIE pe o linie din Cluj-Napoca?
Trimite NUMARUL LINIEI prin SMS la 7478 ( de ex. 6, 25, 3) si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea 1 Calatorie valabila pe linia de transport pe care ai indicat-o, timp de 45 minute. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (Cost total SMS: 0.5 Euro + TVA)

2. Vrei sa platesti mai multe calatorii valabile 1 ORA pe TOATE liniile din Cluj-Napoca?
Trimite litera T prin SMS la 7478 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea un abonament de calatorie pentru 60 minute pe toate liniile direct pe telefonul tau mobil. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (tarif SMS: 0.9 Euro + TVA)

3. Vrei un Abonament pentru 1 ZI (24 ore) pe TOATE liniile din Cluj-Napoca?
Trimite litera A prin SMS la 7478 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea un abonament de calatorie pentru 24 ore pe toate liniile din Cluj-Napoca direct pe telefonul tau mobil. Abonamentul este valabil pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (tarif SMS: 2.60 Euro + TVA).

Metropolitan- toate localitatile in care CTP Cluj-Napoca deserveste transportul public.
Pentru Zona Metropolitana Cluj poti achizitiona abonamente valabile o perioada de timp. Te poti deplasa fara restrictii pe orice linie din zona metropolitana si urbana, cu conditia de a te incadra in timpul achizitionat.

1.Vrei sa calatoresti 40 Minute pe TOATE liniile din Zona Metropolitana si Urbana Cluj? Trimite textul M40 prin SMS la 7478 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea un abonament de calatorie pentru 40 minute pe toate liniile din zona metropolitana si urbana direct pe telefonul tau mobil. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii.(tarif SMS: 0.9 Euro + TVA).

2.Vrei sa calatoresti 60 Minute pe TOATE liniile din Zona Metropolitana si Urbana Cluj-Napoca?
Trimite textul M60 prin SMS la 7478 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea un abonament de calatorie pentru 60 minute pe toate liniile din zona metropolitana si urbana direct pe telefonul tau mobil. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii.(tarif SMS: 1.35 Euro + TVA).

3.Vrei sa calatoresti 80 Minute pe TOATE liniile din Zona Metropolitana si Urbana Cluj-Napoca?
Trimite textul M80 prin SMS la 7478 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea un abonament de calatorie pentru 80 minute pe toate liniile din zona metropolitana si urbana direct pe telefonul tau mobil. Calatoria este valabila pentru ziua in curs, pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii.(tarif SMS: 1.8 Euro + TVA).

4. Vrei un Abonament pentru 1 ZI ( 24 ore) pe TOATE liniile din Zona Metropolitana si Urbana Cluj-Napoca?
Trimite textul MA prin SMS la 7478 si dupa primirea SMS-ului de confirmare a platii vei avea un abonament de calatorie pentru 24 ore pe toate liniile din zona metropolitana si urbana direct pe telefonul tau mobil. Abonamentul este valabil pana la ora indicata in SMS-ul de confirmare a platii. (tarif SMS: 4 Euro + TVA).

Photo: Emil Boc (Pagina Oficiala)