Pregătiri pentru Târgul de Crăciun. Căsuțe albe și un patinoar controversat

de | | 3 Minute

Pregătiri pentru Târgul de Crăciun. Căsuțe albe și un patinoar controversat

Dacă ați trecut prin Piața Unirii, ați observat că se fac de zor pregătiri pentru Târgul de Crăciun. Cu un patinoar controversat în jurul ansamblului monumental Matei Corvin și căsuțele albe ce împânzesc deja Piața – ambele idei fiind o noutate pentru Târgul de Crăciun clujean, spațiul începe să prindă contur și formă.

Instalația centrală de lumini se află deja de ceva timp în Piață, locul scenei pare să fie stabilit, patinoarul a trecut de controversele iscate în rândul comunității maghiare și al opiniei publice în general, bradul își așteaptă beteala, iar căsuțele albe încep să fie așezate în pozițiile lor (probabil) finale.

Albul căsuțelor, ce te trimit instant cu gândul la iarnă și la mult așteptatul Târg de Crăciun, contrastează în mod inedit, însă, cu atmosfera și culorile de toamnă, deși azi a fulguit, ce-i drept.

Până vineri, când are loc deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, mai aruncăm priviri curioase în Piața Unirii și încercăm să ne imaginăm rezultatul final. Poate fi greu de vizualizat, mai ales în zile plumburii, printre muncitori grăbiți și diverse instalații de lucru pregătitoare.

Totuși, în acest an, ni se pregătește un nou concept și parcă-i tare binevenit. Se simțea nevoia de o schimbare.

„Cea mai frumoasă parte a acestui nou concept constă în faptul că este adresat întregii familii, pornind de la cel mai zburdalnic membru și ajungând până la cel mai înțelept. Astfel, din 24 noiembrie, până în 30 decembrie, Clujul va fi energizat zilnic de activități și evenimente care sărbătoresc familionul sub umbrela Târgului de Crăciun. De la piese de teatru pentru copii, la diverse concerte și interpretări artistice pentru adulți, toate sunt activări care pun în mișcare familia, care armonizează Piața Unirii și îi adună pe toți laolaltă.” 

Detalii despre Târgul de Crăciun din acest an: https://goo.gl/oTPST4 

Ce ne aduce weekendul 24 – 26 noiembrie

Ziua de 24 noiembrie vine cu trei mari surprize din partea organizatorilor Târgului de Crăciun:

1. Deschiderea oficială a Târgului împreună cu aprinderea luminilor de Crăciun din Piața Unirii;
2. Concertul Young & Famous Orchestra cu spectacolul “Lights of joy” care acordă un accent deosebit muzicii clasice, ca parte însemnată a vieții culturale românești. Aceștia își doresc să îmbine conceptul de concert simfonic cu abordarea modernă a tânărului ascultător. Pe scena de la Cluj, artiștii vor încerca să redea sărbătorile anilor `60 punând accentul pe familie și pe atmosfera din casă;
3. Lansarea oficială a videoclipului trupei Hara, care se numește sugestiv „Ne vedem la Cluj”. Îl vom urmări împreună cu membrii trupei și vom cânta unele dintre cele mai îndrăgite piese ale acestora.

Distracția continuă pe parcursul întregului weekend: spectacolul de teatru oferit de Reactor Cluj, intitulat „Proteine Fluorescente” – în data de 25 noiembrie, “Povești la gura sobei” oferite de Asociația Urbannect – în data de 26 noiembrie, Școala de muzică Voltaj Academy și trupa Voltaj în aceeași dată.

„Vă așteptăm în “format complet de familion” la deschiderea Târgului de Crăciun și la evenimentele din 24 noiembrie până în 31 decembrie. Am pregătit evenimente pentru întreaga familie: ateliere la Căsuța lui Moș Crăciun, concerte de muzică ușoară și colinde, teatru, spectacol de tango interactiv, concerte de muzică clasică, folk, spectacolul pentru cei mici FROZEN – Tărâmul de Gheață. Programul complet îl găsiți pe site-ul nostru: www.familiondecraciun.ro și pe materialele de la Centrul Info din Piața Unirii.” – declară Mihai Oprean, coordonatorul Târgului de Crăciun.