Pregatiri pentru sarbatori de iarna în Cluj

de | | < 1 Minute

Pregatiri pentru sarbatori de iarna în Cluj.

Nu intrăm nici bine în luna decembrie şi suntem deja asaltaţi de minunăţiile oraşului nostru. Clujul a intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Suntem asaltaţi de vitrinele care mai de care împodobite în sute de feluri, în taxiuri nu avem parte decât de colindele suave şi de glasul amuzant sau dulce al taximetriştilor, mall-urile si hypermarket-urile vor să ne vândă la preţuri cochete orice are tangenţă cu Crăciun, Anul Nou : alimente, dulciuri, cadouri pentru familie, prieteni, iubit/ă, decoraţii pentru pomul de Craciun, ingredientele pentru prăjiturile gustoase, soluţii de curăţat, etc. Restaurantele şi cluburile îşi pregătesc ofertele de Revelion, iar noi ne cântărim opţiunile de cheltuit ultimul salariu sau venit din acest an: la club, la cabană, la restaurant, acasă la un prieten, în familie.

Pregătirile pentru Crăciun au farmecul lor. Chiar dacă e o mare îmbulzeală, ai un sentiment care mereu te încălzeşte. Fiecare om e fericit, deşi nervii sunt întinşi la maxim în această perioadă a anului. Omul e fericit pentru că probabil atunci îi vine acasă copilul din străinătate, poate pentru că atunci se naşte alt prunc, poate pentru că atunci familiile sunt reunite, poate pentru că atunci se naşte o iubire.

Luminiţele colorate din centrul oraşului, târgurile de Crăciun de unde putem cumpăra drăguţe accesorii pe post de cadouri, piesele de teatru, patinoarele, concertele din locaţii diferite ale Clujului ne încântă mereu.

Să nu uităm totuşi de Moş Crăciun (fericirea copiilor), pentru că dulciurile de Moş Nicolae au fost împărţite.

Şi cum să nu ne placă pregătirile de iarnă din acest oraş?

„Pentru că, Cluj-Napoca rămâne cel mai frumos oraş”.

Articol si fotografie: Calatean Raluca