Elevii clujeni pot accesa gratuit sesiuni de pregătire emoțională și mentală pentru examene

de | | 2 Minute

Elevii clujeni pot accesa gratuit sesiuni de pregătire emoțională și mentală pentru examene

În pragul examenelor de BAC și Evaluare Națională, terapeutul Cristina Varo organizează sesiuni de pregătire emoțională și mentală, menite să-i ajute pe elevi să-și gestioneze cu succes emoțiile acumulate în această perioadă.

Trăim o perioadă plină de incertitudini, în care suntem stresați, agitați și ne concentrăm din ce în ce mai greu. Acest lucru poate să-i afecteze foarte tare pe cei care au anul acesta un examen important în viața lor: e vorba despre tinerii care dau bacalaureatul și testele naționale. Acesta e motivul pentru care Cristina Varo a inițiat un proiect prin care vrea să-i ajute pe tineri să-și gestioneze stările interioare, emoțiile și stresul.

Concret, Cristina Varo va organiza săptămânal sesiuni online de terapie în fiecare zi de luni și miercuri, la care pot participa gratuit toți cei care se pregătesc pentru examene. Acestea vor avea loc pe pagina Cristinei Varo de Facebook, de la ora 18:00.

De unde a pornit ideea

Am lucrat în ultimii 8 ani cu tineri care se pregăteau să dea examene, e vorba în special de bacalaureat. Luna mai e luna în care am multe solicitări în acest sens. Mulți dintre ei resimțeau o tensiune și o presiune atât de mari încât nu se mai simțeau în stare să-și repete materia, pe ultima sută de metri și erau, cu câteva săptămâni înainte de examen, epuizați din punct de vedere mental și emoțional. Am lucrat cu ei și am avut împreună rezultate excelente. Satisfacția mare de anul trecut a fost o tânără, care și-a amânat examenul de bacalaureat timp de 4 ani. A fost un succes mare de care ne-am bucurat împreună, pentru că l-a luat cu brio. Acum, în contextul izolării și al incertitudinii cu care ne confruntăm cu toții, vreau să-i ajut pe cât mai mulți dintre ei să fie pregătiți din punct de vedere mental și emoțional. Așa că timp de două ore pe săptămână, voi fi la dispoziția lor, pe pagina mea de Facebook”, spune Cristina Varo.

În calitate de coach, Cristina Varo, vrea să-i ajute acum pe tineri după ce a observat că tot mai mulți clienți cu care lucrează în această perioadă online resimt anxietate, stres și agitatație din cauza izolării și a situației actuale incerte.

Sper să ajungă mesajul meu la cât mai mulți tineri. Voi lucra cu ei online, pe pagina mea de Facebook, lunea și miercurea de la 18:00. Îmi pot adresa întrebări, iar eu le voi împărtăși informații și tehnici care sper să-i ajute să facă față cu brio examenului care se apropie”, afirmă ea.

Despre Cristina Varo

Cristina Varo este terapeut, trainer în relații și coach.

În ultimii 19 ani a lucrat cu diverse categorii de persoane, de la antreprenori și angajați din firme, până la deținuți, oameni aflați în ultima fază a vieții, victime ale violenței domestice, copii și adolescenți, dar și persoane care suferă de depresie, anxietate sau care au diverse dependențe.

În munca ei, îi ajută pe cei din jur să ajungă la o stare de bine și să se mențină acolo.

 


Comunicat de presă