Workshop-uri de comunicare online, gratuite, pentru studentii clujeni

de | | 2 Minute

Workshop-uri de comunicare online, gratuite, pentru studentii clujeni

În perioada 27 octombrie – 29 noiembrie 2014, agenția timișoreană de relații publice, PRbeta Agency, organizează a treia ediție a Workshop-urilor PRbeta, dedicate studenților și masteranzilor din facultățile de comunicare și jurnalism. Workshop-urile se desfășoară în trei dintre cele mai mari centre universitare ale țării (Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara) și oferă studenților participanți un pachet de training complet și posibilitatea de a urma un internship sau chiar de a obține un job în domeniul comunicării.

Destinatarii workshop-urilor de comunicare online sunt studenţii din ani terminali, atât de la ciclul de licenţă, cât şi de la masterat. Studenții participanți, câte 15 din fiecare oraș, au posibilitatea de a învăța comunicare online de la câțiva dintre cei mai buni specialiști în domeniu. Trainerii care vor conduce sesiunile de workshop au ani de experienţă în spate și sunt gata să înveţe practic studenţii cum să ducă la îndeplinire cerinţele unui job din mediul online.

Trainerii celei de-a treia ediții a Workshop-urilor PRbeta sunt: Ștefan Stroe, Managing Director la Incandescent Marketing, Monica Jitariuc, Managing Director la MSLGROUP The Practice, Oana Bulexa, Managing Director la MSLGROUP The Practice Oltea Zambori, Managing Partner la PRbeta Agency, Alexandru Ciucă, Managing Partner la Superior Media, și Cristina Puțan, Managing Partner la PRbeta Agency.

Fiecare workshop, din cele trei desfăşurate la nivel naţional, durează aproximativ o săptămână. Cursurile sunt zilnice, de câte patru ore și prezența este obligatorie la fiecare în parte. La workshop-uri participă, de asemenea, companiile care oferă internship-uri pentru o parte dintre studenți. Reprezentanții companiilor pot lua parte la fiecare workshop, pot alege să interacționeze direct cu studenții și le pot urmări evoluția pe parcursul săptămânii de pregătire.

Primul workshop al acestei ediții se desfășoară la Cluj-Napoca, în perioada 27 octombrie- 1 noiembrie 2014. Studenții și masteranzii care doresc să participe la workshop se pot înscrie pe site-ul Workshop-urilor PRbeta sau pot trimite un CV și o scrisoare de intenție la [email protected], în perioada 6 – 22 octombrie. Procesul de selecție include și un interviu telefonic cu fiecare student care se înscrie la workshop-uri.

”Workshop-urile PRbeta sunt un eveniment adresat studenților care vor să învețe comunicare online și să o aplice practic, în cadrul unui internship într-o companie. Anul trecut, companiile participante la workshop-uri au cerut 60 de CV-uri ale studenților și au recrutat, în medie, 1.3 studenți în prima lună după eveniment. De multe ori s-a întâmplat ca un internship să se transforme într-un job full-time. Aproximativ 50% dintre studenții care au participat în 2013 la cursuri lucrează acum în companii și agenții de comunicare renumite”, subliniază Oltea Zambori, Managing Partner la PRbeta Agency și unul dintre trainerii workshop-urilor.