Pratta, restaurantul chic din Grigorescu

de | | 2 Minute

Pratta, restaurantul chic din Grigorescu

În vechime, la noi, vatra era considerată cel mai sfânt loc al casei, locul de unde venea lumina și căldura. E plăcut să constați că într-un restaurant modern i s-a făcut loc unui concept vechi, cu importante semnificații pentru familie, prieteni care se strâng la „gura focului” pentru a se simți mai aproape unii de alții. 

În materie de artă gastronomică, cartierul Grigorescu a mai câștigat un susținător. Pe strada Ion Ghica, numărul nouă, funcționează noua locație Pratta, un restaurant elegant care pe lângă pizza, deja cunoscută în oraș, iese în lume cu un meniu diversificat.
Departe de agitația din centrul orașului, la doar 5 minute de Grand Hotel Napoca, zilele însorite sau ploioase de toamnă le puteți petrece în noul restaurant Pratta.

Pratta restaurantul chic din grigorescu cluj

În momentele în care luați masa, vă bucurați de o ambianță plăcută. Decorul restaurantului creează o atmosferă intimă, liniștită. Tablourile, mesele și scaunele se armonizează perfect cu lumina caldă și culorile proaspete ale interioarelor. Iar în centrul tuturor lucrurilor se află cuptorul unde se coace pâinea și pizza restaurantului.

În vechime, la noi, vatra era considerată cel mai sfânt loc al casei, locul de unde venea lumina și căldura. E atât de plăcut să constați că într-un restaurant modern i s-a făcut loc unui concept vechi, unui element cu importante semnificații pentru familie, oameni, prieteni care se adună la „gura focului”, „gura” cuptorului, pentru a se simți mai aproape unii de alții.

Pratta restaurantul chic din grigorescu cluj

E un sentiment plăcut acela în care vezi pizzarul cum întețește focul în cuptor. Toate acțiunile de pregătire a coacerii pizzei la care asiști nu îți aduc decât încă un motiv în plus că merită așteptatul. Și înghiți în sec de poftă! La fel cum făceai poate, în fața cuptorului bunicii, când ea verifica dacă sunt coapte brânzoicile.

Mirosul de pizza te anunță că prețioasa ta mâncare s-a rumenit și numai ce se așază la tine în farfurie.

În lumina și căldura transmise de energia cuptorului, mâncărurile pe care le servesc cei de la mese sunt gustoase. Un obicei respectat „al casei” este acela că preparatele din carne sunt marinate patru-cinci zile în aromele pregătite în restaurant.

Pe strada Ion Ghica, numărul nouă, există un local de a cărui atmosferă și preparate te vei îndrăgosti. Doar să treci pragul!

Pratta restaurantul chic din grigorescu cluj