Povești reale despre taximetriști nervoși > Grup de reclamații Cluj

de | | 2 Minute

Povești reale despre taximetriști nervoși

E ora 08:45 și mai trebuie să te îmbraci și să îți iei pantofii. La ora 09:00 trebuie să fii la serviciu, dar cu siguranță, având atâtea lucruri de făcut, nu vei reuși să prinzi autobuzul.

Promiți de câteva ori în gând că te vei pune la somn mai devreme, că vei fi mai eficient dimineața, și în timp ce îți spui aceste lucruri, arunci ochii la ceas unde impertinenta limbă arată că mai ai șapte minute până la ora 09:00. Oroare, groază, panică! Suni repede la o firmă de taxi după o mașină. Iar de aici începe o dimineață cu adevărat nefericită și neagră.

Te urci în mașină și îi spui taximetristului că „e un transport urgent”: trebuie să fii în cinci minute la serviciu. Șoferul întoarce agale capul peste banchetă și spune plictisit că ar fi trebuit să te trezești mai devreme. Stai liniștit și te uiți că a mai trecut un minut din prețiosul timp alocat parcurgerii drumului până la destinație. După câteva zeci de secunde constați că taximetristul merge cu 20 km/h , iar traficul e cât se poate de fluid. Întrebi de ce nu accelerează. Răspunsul șoferului vine răspicat:

– Domnule, dumneavoastră sunteți orb și nu vedeți că mașina asta are 500.000 de kilometri la bord?!

În cele încă zece minute de drum, șoferul ține un monolog pe tema insolenței unor clienți ca tine! Pe lângă faptul că șoferul mașinei de taxi a refuzat să depășească limita de viteză de 20 km/h, îți mai dai seama că te duce pe străzi ocolitoare, dinadins să te enerveze la culme. La observație, taximetristul reacționează cu furie și dă o replică sfidătoare:

– Atâta timp cât eu sunt șoferul, te duc pe unde vreau eu!

Mai răspunde și cu câteva înjurături colorate, iar la destinație îți aruncă restul în față cu multă aversiune. Cu mult curaj și pornit pe scandal, iese din mașină și se apropie cu intenția de a te intimida. Văzându-te că pleci grăbit, te mai înjură de câteva ori, se urcă în mașina de taxi și pleacă spre o altă comandă.

Astfel de situații se întâmplă prin Cluj. Se întâmplă, de asemenea, și alte incidente la fel de supărătoare sau poate chiar mult mai deranjante.

O inițiativă recentă a unor taximetriști din Cluj-Napoca în colaborare cu dispeceratele de taxi dorește să vină în întâmpinarea problemelor de acest gen și să le soluționeze.

Grupul Reclamații Taxi Cluj-Napoca a fost creat recent și are scopul de a identifica șoferii de taxi cu probleme de comportament, ținută, limbaj și comportament în trafic și sancționarea sau chiar înlăturarea acestora din breasla taximetriștilor. Până la acest moment pe grupul de Facebook s-au înscris 296 de persoane.

Postările clienților nemulțumiți nu lipsesc, iar dacă vi s-a întâmplat ceva supărător, dacă vreun șofer a avut un comportament abuziv sunteți bineveniți pe acest grup, ca să spuneți povești reale despre taximetriști nervoși.

Veronica Onea, redactor Cluj.com
Imagini: Jurnalul de Nord Vest & Reclamații Taxi Cluj-Napoca