Povești #altfel despre clujeni: cine este Human Direct și cum practică recrutarea în IT?

de | | 5 Minute

Human Direct – povestea unor clujeni ambițioși | Cum au dezvoltat recrutarea în IT?

Despre Human Direct știm că este o firmă care se ocupă de recrutarea în IT. Mai știm că se află printre primele companii de HR care se bucură de mare popularitate, atât în rândul firmelor de IT, cât și al candidaților pentru astfel de posturi. Știm că în spate este o echipă tehnică solidă și Psihologi Organizaționali cu experiență vastă atât în IT, cât și în HR. O companie de succes este visul multora dintre noi. Însă pană visul devine realitate sunt multe provocări prin care trebuie să trecem. Ne plac poveștile pe care avem ocazia să le descoperim, alături de oamenii lor. Ne bucurăm să interacționăm cu diverse tipologii de persoane pentru că ne surprind în mod plăcut de fiecare dată.

Human Direct

Oamenii tehnici empatizează cu oameni tehnici

Povestea Human Direct începe cu pasiunea. Pasiunea pentru tehnologie și pentru psihologie. Ar trebui să-i vedeți pe cei doi fondatori, Erika și Csaba cum povestesc despre Human Direct și planurile lor de viitor. Amândoi au background în matematică-informatică. Csaba are deja 13 ani experiență în programare. Erika a îmbinat matematica cu Psihologia, activând ca Psiholog Organizațional din 2007.

Celor doi li s-au alăturat alți colegi, care acum au ajuns să fie parteneri în business și să contribuie la decizii importante, cu ajutorul lor au construit ceea ce e acum Human Direct. De fapt cei cinci din imagine au analizat ani de zile nevoile și comportamentul programatorilor după care au implementat procedurile menite să genereze rezultate incredibile. Au implementat ceea ce au cerut programatorii de-a lungul anilor și au ascultat fiecare nemulțumire față de serviciile de resurse umane în general.

Drept urmare, la început și-au propus să schimbe percepția programatorilor despre oamenii de HR. Acum, însă, și-au propus să vină cu informații valoroase pentru programatori, să aducă la un loc toate produsele/proiectele interesante, să ofere diversitate celor care doresc o schimbare și să simplifice procesul de recrutare celor care trec prin Human Direct.

Au ales cu mare atenție produsele/proiectele și, poate cel mai important, au introdus peste 40 de tool-uri pentru a avea eficiență maximă, s-au concentrat pe elaborarea documentațiilor tehnice suplimentare pentru programatori și actualizarea informațiilor despre parcursul lor profesional. Au înțeles exact când și cu ce proiecte/produse să revină către programatori.

recrutare in It

Care este echipa din spatele brandului?

Pentru Erika și Csabi echipa înseamnă mult. Ei consideră că tot ce au realizat se datorează echipei căreia le sunt recunoscători. Chiar și în prezent se consultă tot timpul cu echipa înainte de a implementa schimbările propuse de scalarea businessului. Succesul este sărbătorit împreună și sunt recompensați prin diferite forme pentru contribuția lor la creșterea acestui business.

Erika având 6 ani de studii în Psihologie Organizațională a înțeles exact care sunt beneficiile unei culturi organizaționale transparente, cu program flexibil, cu focus pe potențialul fiecărui om și pe planul lor de carieră pe termen lung. Au o cultură unde fiecare membru se simte important. Dimineața abia așteaptă să se revadă cu colegii. Cu toții împărtășesc bucuriile și eșecurile zilnice, au încredere unii în ceilalți și se ajută reciproc. Se simt confortabil și există o solidaritate ca între frați.

Human Direct

Cum se comunică cu candidații și clienții?

Prin apropierea pe care o crează atât cu firmele de IT, cât și cu posibilii angajați, Human Direct, după cum îi spune și numele, își propune să interacționeze eficient, prin crearea de conexiuni directe și extrem de transparente.

Piața de resurse umane în domeniul IT este una foarte dificilă, din cauza numărului mare de locuri de muncă disponibile și a unei lipse de forță de muncă.În acest context, Human Direct a reușit să se mențină în preferințele candidaților și a companiilor de IT din Cluj. Cum au reușit să facă acest lucru? Prin respectarea strictă a dorințelor acestora.
Candidații și-au exprimat clar interesele și au fost întotdeauna luate în considerare.

Human Direct

Cum au reușit să mențină standardele create?

De la an la an s-au implementat măsuri clare de optimizare și eficientizare a procesul de recrutare pentru a găsi mereu candidații potriviți pentru postul potrivit. Programele tehnologice utilizate au scopul de a face o selecție clară. Mai mult decât atât, aduc și un beneficiu intern, cu efecte pozitive asupra clienților. Astfel și colegii se bucură de un mediu organizat.

Munca manuală, repetitivă a fost înlocuită prin utilizarea unor programe speciale care să preia aceste sarcini. Fiecare consultant poate să facă acele sarcini care îi plac cel mai mult și care îl fac fericit. Acesta este modul prin care se explică energia pozitivă și dedicarea cu multă pasiune în procesul de recrutare al fiecărui membru al echipei Human Direct.

recrutare in it

Care este strategia de reușită?

Utilizarea tehnologiei la capacitate maximă pentru a minimiza activitățile care implică repetitivitate fără să aibă un impact major asupra rezultatelor finale. Concentrarea echipei se realizează asupra relațiilor bune cu posibilii candidați și clienți, alături de intermedierea într-un mod cât mai natural pentru cunoașterea cât mai pragmatică dintre angajat și angajator.

Politicile de HR interne elaborate de către Erika și Ana, Psihologi Organizaționali, generează productivitate și un angajament foarte ridicat față de Human Direct și candidații/clienții lor.

Human Direct

Tech approach în relația cu candidații și clienții

Comunicarea este clară, concisă și transparentă. Pe parcursul anilor, Human Direct și-a dezvoltat tehnici de construire a relațiilor de durată. Scopul acestui proces este de a crea un sentiment reciproc de mulțumire dintre candidat și „hiring manager”, atât pe parcursul recrutării, cât și după ocuparea pozițiilor deschise.

Pe lângă acestea, felul prin care se raportează la modul de atragere a candidaților este cât se poate de util. Procesul este rapid și nu presupune proceduri greoaie și complicate, oferind informații tehnice detaliate de către consultanți, care, nu doar aprofundează partea tehnică, dar cred foarte mult în proiectele alese de Csaba, Software Architect și Technical Advisor.

Human Direct

Human Direct pe plan European

Planul de viitor deja prinde contur și se materializează treptat în acest început de an. Aici ne referim la extensia pe care au creat-o pentru a transmite din experiența lor altor persoane la fel de pasionate de acest domeniu și de crearea unei performanțe. Totodată continuă să contribuie la dezvoltarea sectorului IT atât printr-un produs propriu cât și prin webinarii pe subiecte de interes pentru programatori (Vezi detalii AICI despre următorul astfel de eveniment). Totodată de anul acesta îi vom vedea pe piața Europeană, impresionând țările occidentale cu profesionalismul și dedicarea românilor din sfera IT.

Mult succes în continuare echipei Human Direct!

Date de contact

Website: humandirect.eu | ApproachAcademyCluj
Mail: [email protected] | Telefon: +40 746 377 360
Adresă: Str. Constantin Daicoviciu 7/A, Piața Muzeului