De ce tot mai mulți clienți aleg să folosească portofele digitale? 

de | | 2 Minute

Plățile digitale evoluează rapid şi a schimbat radical modul în care se desfășoară tranzacțiile, având un impact considerabil asupra consumatorilor. Ultimii ani au venit cu schimbări care, curând, ne vor face să renunțăm complet la clasicul portofel și la  numerar, în favoarea unui omolog digital. 

Ce este un portofel digital?

Probabil că deja ești familiarizat cu sistemul de plăți contactless care este atât de convenabil și de rapid. Această modalitate de plată este sigură pentru clienții tăi, deoarece suma care poate fi tranzacționată este limitată adesea de un cod PIN. De asemenea, dispozitivele de plată sunt dotate cu sisteme de criptare care nu permit interceptarea datelor în timpul realizării unei tranzacții. 

Un portofel digital, permite clienților să gestioneze banii şi cardurile fizice într-o aplicație mobilă. Tot ce au de făcut este să instaleze o astfel de aplicație pe smartphone, unde vor putea salva în siguranță toate datele cardurilor. Acest portofel digital va putea fi folosit la orice mPOS sau POS prin intermediul smartphone-ului sau al smartwatch-ului. În mod similar,  pot fi stocate pașaportul, cupoanele cadou și orice alt document compatibil cu portofelul digital, ceea ce este un alt avantaj pentru consumatori. 

Avantajele utilizării unui portofel digital

Un portofel digital mai este numit şi portofel pentru bani electronici. Pe lângă faptul că ne scapă de grija numerarului, a cărților de credit și a documentelor de identificare, portofelele digitale pot oferi beneficii speciale precum reduceri și cashback la anumite plăți.

Există numeroase companii care asigură portofele digitale instalate direct pe smartphone, astfel încât clienții trebuie doar să completeze datele cardului în aplicație. În plus, smartphone-ul facilitează plățile și permite încheierea tranzacțiilor mai rapid și în siguranță.  

Ce spun statisticile despre gradul de utilizare a portofelelor digitale

Conform datelor recente, în ultimii cinci ani, numărul plăților digitale aproape s-a dublat. Pandemia a impulsionat plățile electronice, fiind o cale de a evita locurile publice. Oamenii devin din ce în ce mai familiarizați cu acest mod de plată și conform datelor CNBC, 47% dintre consumatori nu ar alege să continue cumpărăturile într-un magazin dacă acesta nu ar oferi posibilitatea de a plăti contactless. Având în vedere modul în care evoluează plățile contactless, este recomandat ca și afacerea ta să se adapteze la modalitățile de plată preferate de clienți și să implementezi un mPOS pentru plăți digitale. 


Articol publicitar
Noutăți de la MonePOS by AROBS