Porsche caută 25 de ingineri software pentru centrul din Cluj

de | | 2 Minute

Porsche caută 25 de ingineri software pentru centrul din Cluj.

Compania Porsche Engineering România, filiala locală a gigantului german Porsche, deschide la Cluj-Napoca un centru de devoltare software în domeniul auto, unde vor lucra 25 de oameni până la finalul anului, informează Ziarul Financiar.

Această companie a fost înființată încă din luna septembrie a anului trecut și are ca activitate digitizarea autovehiculelor din viitor. „Prin intermediul noii reprezentanţe din Cluj, activitatea de dezvoltare este concentrată în continuare în mod consecvent asupra autovehiculului viitorului. Clujul va contribui la susţinerea procesului de digitalizare a autovehiculului de către firma noastră”, a declarat Malte Radmann, preşedintele consiliului de administraţie al Porsche Engineering.

Pentru a creşte gradul de digitalizare al automobilelor Porsche, compania are nevoie de ingineri software de primă clasă, iar Clujul nu duce lipsă de experţi în acest domeniu, fiind considerat capitala europeană a IT-ului.

Cei de la Autoevolution.com anunţă chiar că Porsche ar putea plăti bonusuri între 8.911 şi 15.600 de euro angajaţilor săi pentru realizările din cursul anului financiar 2015.

Porshe mai deţine la Cluj-Napoca şi compania de consultanţă în IT şi de management al proceselor pentru industria automotive MHP Consulting România, înfiinţată în urmă cu doi ani. Dezvoltarea software în domeniul auto este realizată în prezent de grupul german la sediul central din Weissach, Germania, dar şi la celelalte reprezentanţe din BietigheimBissingen, Schwaben, din Praga, Shanghai şi din Nardò, în sudul Italiei.

„România şi oraşul universitar Cluj-Napoca fac parte din categoria celor mai inovatoare regiuni în domeniul dezvoltării de software din Europa, un număr ridicat de firme din do­meniul IT îşi au originea în această localitate, constatându-se existenţa unui cadru dinamic de start-up“. a spus Radmann.

Pentru recrutarea personalului la centrul de devoltare software de la Cluj, Porsche are în vedere cooperarea cu universităţile locale, precum şi participarea la diferite târguri regionale de locuri de muncă, pentru a valorifica posibilitatea de a atrage personal suplimentar cu o calificare foarte avansată.

Dan Porcuțan
Redactor Cluj.com