Podurile din Cheile Turzii au fost complet reabilitate | Premieră: utilizarea unui elicopter

de | | 2 Minute

Podurile din Cheile Turzii – complet reabilitate

Veste bună pentru turiști, dar și pentru clujenii dornici să viziteze rezervația naturală: toate podurile din Cheile Turzii, care trec peste râul Hășdate, au fost complet reabilitate, având acum o structură de susținere metalică. Reabilitarea podului IV din Cheile Turzii s-a realizat în decursul zilei de sâmbătă, 19 octombrie, în urma acțiunilor întreprinse de Salvamont-Salvaspeo Cluj, serviciu public de interes județean, aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, alături de Inspectoratul General de Aviație, prin participarea Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca (din cadrul MAI).

cheile turzii poduri 2

În demersul de reabilitare, a fost utilizat și un elicopter

Premiera a constat în utilizarea unui elicopter în scopul transportării și amplasării infrastructurii metalice a podului de peste râul Hășdate, aflat în amontele defileului, în apropiere de intrarea dinspre Petreștii de Jos.

Operațiunile s-au finalizat cu succes și în deplină siguranță pentru toți cei care au participat la lucrările de reabilitare.

cheile turzii poduri 3

Un nou pod peste râul Hășdate

Odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare pentru toate podurile din Cheile Turzii, se are în vedere construirea unui nou pod peste Hășdate, la intrarea dinspre localitatea Petreștii de Jos.

Cel de-al V-lea pod, a cărui construire se află în curs de autorizare, va face legătura între traseele turistice de creastă, de deasupra defileului.


Fotografii & informații via Salvamont-Salvaspeo Cluj