De ce plățile digitale sunt mai bune decât cele cash?

de | | 2 Minute

Plățile digitale

De la divertisment și educație la achiziții și plăți, lumea noastră devine din ce în ce mai simplificată cu ajutorul aplicațiilor și a serviciilor de plăți digitale care transformă comportamentul consumatorilor, inovează afacerile și remodelează regulile pieței.

Plățile digitale sunt plățile efectuate instant, prin canale fixe sau mobile. Exemplele includ portofelele digitale, punctele de vânzare mobile (mpos) și aplicațiile de plată mobile, plățile contactless, portofelele mobile și plățile cashless, toate participând și facilitând creșterea notorietății plăților digitale.

Online – acum mai mult ca niciodată

Pe măsură ce piața globală se transformă, plățile online și tranzacțiile digitale consolidează motivul pentru care serviciile de plată online sunt necesare acum, mai mult ca niciodată. Lumea evoluează către o nouă normalitate în care sarcinile zilnice și operațiunile esențiale trebuie să fie cât mai rapide și convenabile, iar acest lucru crește nevoia de a ajunge la domeniul digital pentru mai multă ușurință și eficiență.

Plățile efectuate în timp real combină viteza, datele și comunicarea pentru acces imediat la plată și confirmarea acesteia, oferind securitatea tranzacției aproape instantanee.

Datorită progreselor făcute în tehnologia plăților digitale și securitate cibernetică, inclusiv protocoalele riguroase de criptare și autentificare, plățile digitale sunt mai eficiente și mai sigure decât plățile offline. În plus, plățile digitale promovează afacerile din întreaga lume, eliminând granițele geografice și eliminând obstacolele care de altfel ar restricționa participarea la o piață globală.

Beneficiile utilizării plăților digitale

Pe măsură ce plata în numerar devine un obicei învechit și tranzacțiile contactless sunt din ce în ce mai apreciate, companiile și consumatorii se îndreaptă către metode de plată mai rapide, mai sigure și mai convenabile, iar beneficiile plăților digitale sunt multiple. Comoditatea și accesibilitatea răspund imediat la întrebarea de ce plata digitală este mai bună decât numerarul atunci când faci o tranzacție? Plata digitală se realizează fără întreruperi și în timp de câteva nanosecunde.

În completarea vitezei rapide a tranzacțiilor este și creșterea timpului liber al consumatorilor prin eliminarea cozilor și al timpului de așteptare. Cu tehnologie inovatoare și securitate riguroasă, plățile digitale prezintă un risc scăzut și oferă un nivel suplimentar de protecție a achizițiilor. În general, plățile online sunt o experiență plăcută, lipsită de probleme și fără alte costuri sau comisioane.

MonePOS este lansat de compania AROBS și este un instrument de plată digitală, contactless și paperless care vine în sprijinul digitalizării operațiunilor financiare. MonePOS se adresează mai multor industrii precum FMCG, curierat, mobilitate urbană, retail și altele. Află mai multe despre MonePOS aici.


Articol publicitar
Noutăți de la MonePOS by AROBS