Platforma Culturethèque

de | | 2 Minute

Platforma Culturethèque

Institutul Francez din Cluj-Napoca, centru de resurse şi spaţiu de schimburi culturale, oferă abonatilor mediatecii un serviciu care vizează promovarea culturii francofone şi dezvoltarea competenţelor de comunicare în mai multe limbi străine.
Creată de către Institutul Francez şi societatea Archimed, platforma Culturethèque este o bibliotecă digitală ce permite abonaţilor din reţeaua culturală franceză din străinătate, să consulte resurse digitale atât în cadrul mediatecii cât şi de la distanţă: cărţi digitale, presă, documente audiovizuale, cursuri de autoformare…

Noua versiune lansată pe 6 iunie 2014 permite o afişare optimă a platformei în funcţie de suportul de consultare (telefon mobil, tabletă sau calculator). În funcţie de dimensiunea ecranului, aspectul se schimbă astfel încât conţinutul este întotdeauna vizibil indiferent de lăţimea ecranului. Conţinutul este afisat integral pe o singură coloană pe un telefon mobil (de tip Smartphone) şi este necesară derularea pentru a fi afisat integral.

Documentele disponibile pot fi accesate de pe calculator, tabletă şi smartphone, printr-o simplă conexiune la Internet, un nume de utilizator şi o parolă.

Puteţi consulta online
Cărţi electronice şi cărţi interactive. Multe documente pot fi descărcate în format pdf sau imprimate.
Special pentru copii, jocuri, poveşti şi activităţi distractiv-educative cu conţinut amuzant şi interactiv: Planet Némo şi La souris qui raconte.
Benzi desenate pentru copii (Boule şi Bill sau Lucky Luke), adolescenţi sau adulţi.
Presă francofonă sau internaţională pentru toate gusturile: reviste de muzică, arta, bucătărie, decoraţiuni, calatorii si sport, reviste pentru copii.
Cursuri de autoformare în diverse domenii. Fiecare curs are o durată teoretică de aproximativ 150 de ore şi este realizat de către specialişti în e-learning:
– învăţarea limbilor străine : doriţi să învăţati franceza, engleza, spaniola sau germana? Commest, Travel & Talk, Eurotalk, Biblioteca cursanţilor – aceste resurse interactive sunt făcute pentru dumneavoastră!
O nouă resursă este integrată în platformă. Un joc interactiv pentru cei care învaţă franceza : Les Eonautes, conceput pentru nivelele A1, A2 și B1.
8 noi cursuri de FLE (franceza ca limbă straină), Franceză de afaceri (nivel începător), Gramatică (nivelurile A1-C2) şi Vocabular (nivelurile A1-C2). Catalogul resurselor pe www.toutapprendre.com.
– informatică: totul despre Windows, Outlook, PowerPoint, Excel, despre Photoshop, Adobe, 3D, etc. Veţi găsi pe platformă mai multe tutoriale care vă vor ajuta să avansaţi.
– muzică: lecţii de chitară, pian, teoria muzicii.
Filme artistice şi documentare pentru toate vârstele: www.mediatheque-numerique.com.
Concerte de muzică clasică, jazz, muzică franceză şi tradiţională.
Spectacole, conferinţe, emisiuni de televiziune, materiale didactice pentru profesori.

Platforma este îmbogăţită periodic cu noi documente
Sunteti bineveniţi la Mediateca Institutului Francez din Cluj-Napoca pentru a beneficia de toate aceste resurse culturale şi educative.